Jane Birkin

Jane Birkin zette de modewereld op z’n kop door haar opvallende verschijning en haar uitgesproken gevoel voor stijl. Tijdens de jaren ’60 en jaren ’70 behoorde Jane tot één van de meest invloedrijke vrouwen van Europa. Tegenwoordig is ze een voorbeeld en inspiratiebron voor vele vrouwen. Haar stijl en gevoel voor mode zal nooit verjaren en daarom hoort ze thuis in het rijtje van ware stijliconen.

Hermes Birkin 

Jane Birkin: zangeres, actrice en model van de jaren ’60 en jaren ’70. Maar daar zullen we haar vast niet om herinneren. Jane Birkin is een vrouw die we altijd zullen kennen doordat er een beroemde tas naar haar is vernoemd. De populaire en onbetaalbare Hermes Birkin bag. Tijdens een vlucht vertelde ze Jean-Louis Dumas dat ze geen geschikte reistas kon vinden. Reden genoeg voor de hoofdontwerper van Hermes om een tas te creëren naar de wensen van Jane.

Stijlicoon

Maar niet alleen vanwege deze tas behoort Jane thuis in het rijtje van klassieke stijliconen. Met haar ellenlange benen, kaarsrechte pony en een spleetje tussen haar tanden ontpopte Jane zich tot een waar stijlicoon in de jaren ’60. Voor vrouwen van toen én voor vrouwen van nu is Jane een fashion voorbeeld en inspiratiebron. Door haar uitstraling, attitude en stijl wordt ze beschouwd als één van de meest opvallende vrouwen uit de sixties en seventies.

Stijl

Qua kledingstijl hield Jane van simpliciteit: T-shirts, coltruien, jeans en minirokjes. Daarnaast hield Jane van opvallen. Haar meest memorabele look is waar ze aan de arm van haar echtgenoot Serge Gainsbourg verscheen in een korte doorzichtige jurk. Wat schoenen ging Jane ook tot het extreme. Zo paradeerde ze gerust in een paar strakke zwarte dijlaarzen met high heel afgestyled met een witte getailleerde jas. In de jaren 60 toen ze verhuisde van Engeland naar Frankrijk, veranderde haar stijl met zich mee. Jane veranderde van een rock chick in een bohemien diva.

De look van Jane Birkin

Ben je ook zo gek op de stijl, outfits en looks van Jane Birkin? Hier volgen een aantal richtlijnen voor het stelen van haar stijl!

  • Bemachtig een Birkin bag.
  • Draag hoge dijlaarzen mét hak.
  • Korte jeans shortjes en minirokjes zijn een must!
  • Veel mascara voor extreem opvallende wimpers.
  • Laat je haar lang groeien.
  • Knip een pony.