Elizabeth Taylor

Vier Golden Globes, twee Oscars, een BAFTA, een zilveren beer en nog velen andere acteerprijzen. Ja, Elizabeth Taylor was een van de grootste actrices van de vorige eeuw. De Joods Britse schone werd niet alleen geroemd om haar acteerprestaties. Nee, ze wordt ook genoemd als een van de grootste stijliconen van de twintigste eeuw!

Curvy lady

Aangezien het vroeger normaler was dat vrouwen voller waren, had Elizabeth Taylor voor velen het perfecte lichaam. Ze was sexy, ze was rondborstig en had heupen. Ook had ze prachtig donker haar en een sexy oogopslag. Ja, ‘Liz’ zoals ze zelf graag genoemd wilde worden, was een van de grootste sterren van haar tijd. Haar haar was altijd donker en zat altijd in de perfecte krul en ook haar make-up was flawless. Ze droeg altijd een dieprode lipstick en haar ogen waren licht aangezet met make-up maar waren nooit te heftig opgemaakt. Haar kenmerk? Ze werkte haar volle wenkbrauwen altijd erg rond bij!

Sexy fashion

De kleding van Elizabeth Taylor was vaak sexy maar nooit ordinair. Ze was ze dol op lange jurken die haar schouders en hals bloot hielden en ook snoerde ze haar taille graag in zodat ze met haar lichaam kon pronken. Een andere manier waarop ze dat graag deed was door zich te hullen in witte badpakken, deze zijn dankzij de actrice bijna net zo iconisch geworden als zijzelf. Ze was dol op de New Look van Dior en de combinatie wijde rok en strak lijfje spraken haar erg aan. De jaren 50 waren het begin van haar iconische carrière op zowel mode- als filmgebied.

Exotisch tintje

Nadat Elizabeth in 1963 de hoofdrol speelde in Cleopatra werd ze licht geobsedeerd door de wat meer exotische en opvallende kleding. Waar het eerst vooral wit en zwart was, ging ze nu voor uitbundige bloemenprints, tulbanden en grotere sieraden en felle kleuren. Zo droeg ze op haar vijfde bruiloft een geel gewaad en had ze haar kapsel versierd met bloemen. In de jaren 70 werd haar kleding zelfs lichtelijk hippieachtig. Toch werd ze geen ongewassen en protesterende rebel. Nee, ze bleef zelfs in haar alternatieve periode stijlvol en chique!

80’s powervrouw

In de jaren 80 was ze wat minder in de publiciteit. Ze heeft in die jaren slechts in twee films gemaakt en keek terug op een indrukwekkende carrière. Haar kleding werd ook hier weer beïnvloed door de tijdsgeest. Ze zweerde bij hoog haar, grote schouders en de decolletés waren dieper dan ooit. Toch kreeg Elizabeth het alweer voor elkaar om altijd een vrouwelijke klasse te behouden!

Latere leven 

De laatste jaren was ze vooral op de achtergrond te vinden maar als ze een publiek optreden maakte, kleedde ze zich in mooie jurken en ook haar liefde voor grote sieraden bleef. Haar grijze haar was nog net zo verzorgd als toen het zwart was. Ja, als bejaarde dame was ze nog steeds een stijlicoon! Toen Elizabeth in 2011 overleed op 79-jarige leeftijd liet ze veel rouwende fans achter. Zowel fans van haar diverse filmrollen als van haar diverse modestijlen. 

Foto: Flickr