Vrouwen kopen dure merken om andere vrouwen weg te houden bij hun partner

Weet jij de echte reden waarom vrouwen designer handtassen en schoenen dragen…….? Om te voorkomen dat andere vrouwen gaan flirten met hun partner. Tenminste dat blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit van Minnesota. Vrouwen kopen blijkbaar dure kleren en accessoires zodat andere vrouwen hun man niet zullen afpakken. Het gevoel dat een relatie wordt bedreigd door een andere vrouw zorgt er automatisch voor dat vrouwen dure merken als Gucci, Chanel en Fendi willen kopen en tonen aan andere vrouwen aldus promovendus Yajin Wang.

Designer labels

Het onderzoek keek naar het koopgedrag van bijna 650 vrouwen, en concludeerde dat wanneer een vrouw het idee heeft dat haar romantische relatie wordt bedreigd, ze sneller overgaat tot het kopen van designer labels. De goedkope varianten zijn dan plotseling uit den bozen. Een designer handtas of een paar dure schoenen blijken te werken als een schild. ‘’Het dragen van een dure Chanel tas of Louboutins bijvoorbeeld weert met succes romantische rivalen ‘’, zegt Wang.

Het onderzoek wees ook uit dat andere vrouwen vaak aannemen dat een designer tas wordt gekocht door haar vriend of echtgenoot, hoewel ze het vermoedelijk dus zelf heeft gekocht om haar man en relatie te beschermen tegen andere competitieve vrouwen.

Back off my man!

Als een vrouw pronkt met designer fashion, zegt het aan andere vrouwen niets anders dan “back off my man” verklaart Associate Professor Vladas Griskevicius van Carlson School of Management. Blijkbaar geeft pronken met designer items het idee dat de vrouw een toegewijde partner heeft. Dat zorgt er dan dus voor dat andere vrouwen niet proberen om hem af te pakken. Dus dames…..weet wat je moet doen om je relatie te beschermen.