Zweeds label verkoopt schoenen per gram?

Bij het Zweedse schoenenlabel Gram kun je schoenen kopen afhankelijk van het gewicht. De prijs van een paar schoenen hangt af van het gewicht en daarmee lijken Shoejunks met een kleine maat minder te betalen.

Het brein achter Gram zijn de twee Zweedse designers Alexis Holm en Anna Stenvi. ‘De gedachte voor dit concept is ontstaan door de behoefte naar iets dat van mij was’, aldus Alexis.  En waar de meeste schoenontwerpers een ander Unique Selling Point hebben ligt bij Gram de focus op het gewicht. Origineel kun je dit label dus wel noemen.  Of je nou op zoek bent naar een paar sneakers, loafers of wedges, bij Gram kun je voor al jou schoenwensen terecht! Het leuke is dat op iedere schoen het gewicht staat geprint. Zo weet je dus meteen hoe licht of hoe zwaar jouw schoenen zijn!

Minimalisme

Het concept van gewicht en de naam van het label is geleidelijk ontstaan en is het symbool van Scandinavisch minimalisme, vertellen de ontwerpers. Het grappige is dat de meeste mensen denken dat Gram te maken heeft met het ontwerpen van schoenen met een lichtgewicht. Maar dat is niet juist, volgens Alexis en Anna.

Website

Meer weten over dit Zweedse schoenenlabel? Bezoek dan de website Gramstore.com en neem een kijkje! Benieuwd naar de designs? Hieronder alvast een voorproefje.