Tomboy look

Tomboy, een term die oorspronkelijk werd gebruikt om onstuimige en ruwe jongens te beschrijven. Maar tegenwoordig heeft tomboy een hele andere betekenis en is deze term uitgegroeid tot een bijzonder begrip in de mode. Want de tomboy look in fashionland is met name populair in de vrouwenmode. Steeds meer vrouwen kiezen voor deze stijl en laten zich volop inspireren. Bovendien staat het nog leuk ook en is deze look perfect af te wisselen met  de typische vrouwengarderobe.

Vrouwelijk en mannelijk

De lijn tussen typische heren- en vrouwenmode wordt de dag vandaag steeds vager en met de komst van de tomboy stijl lijkt er definitief een einde te komen aan deze scheidslijn. Tussen dames en heren op het gebied van fashion is tegenwoordig alles mogelijk. Denk aan skinny jeans voor heren of brogues en loafers voor vrouwen.  Vrouwen dragen zelfs kleding uit de kast van hun man. Waarom? Gewoon omdat het kan! Dat er een verschuiving plaats vindt in fashionland is ook niet onopgemerkt gebleven bij designerhuizen n de modeketens. Zo scoor je met gemak bij H&M een boyfriend jeans en koop je bij Zara een le smoking, typische items die je terug vindt in de garderobe van een echte tomboy.

Typische items voor het creëren van de perfecte tomboy look:

Wit oversized T-shirt, liefst met een V-hals.

Platte schoenen als loafers, brogues en sportsneakers á la Nike Air Max

Een trenchcoat.

Een mooi pak. Ga voor een loose fit blazertje én broek.

Boyfriend jeans

Sweater

Hoofddeksels als een hoed of beanie.

Stoer bikerjasje of bomberjack.

Designers

Designers laten zich volop inspireren door items uit de traditionele garderobe van de man en weten dit fenomenaal te transformeren naar vrouwenmode. Typische designers zijn Helmut Lang, Philip Lim en Alexander Wang.

Celebs

Ook de celebs zijn gek op de tomboy look en worden regelmatig gespot in dit stijltje. Bekende aanhangers zijn topmodel Cara Delevingne, Rihanna en Rita Ora.