Zomer schoenen tips: weet wat je draagt!

Met eindelijk een aantal zomerse dagen in het vooruitzicht is de kans groot dat je constant op slippers of luchtige sandalen loopt. En waarom ook niet? Slippers zitten heerlijk comfortabel en je voeten kunnen eindelijk genieten van de eerste zomerse zonnestralen. Maar toch zit er een keerzijde aan. Dit soort platte schoenen kunnen heel wat voetproblemen veroorzaken als je niet voorzichtig bent. 

Daarom heeft onze redactie een aantal tips voor je op een rij gezet over deze zomerse schoentjes. Waar moet je op letten en welke slippertjes zijn het beste voor warme dagen?

Draag flatjes met goede ondersteuning

Veel flatjes als ballerina’s en loafers bieden onvoldoende ondersteuning vanwege de dunne zool. Vandaar dat je tijdens het dragen snel pijn kan krijgen aan je voeten, omdat ze niet voldoende steun bieden voor de boog van je voet. Na verloop van tijd kan het bindweefselband van de onderkant van de voet uitrekken en kunnen er scheurtjes ontstaan.  Het gevaar hiervan? Je kunt Plantaire fasciitis oplopen: een ontsteking aan de onderkant van de voetzool. De symptomen? Pijn onder het hielbeen tijdens het lopen. Niet fijn dus!

Draag niet te lang flip flops

Flips flops óf slippers zijn ideaal tijdens een dagje strand of voor bij het zwembad. Toch is het beter om deze slippers niet té lang te dragen. Slippers zijn namelijk dé slecht-voor-je-lichaam-schoenen. Doordat je afzet met de onderkant van je tenen, wordt je looppas kort en schokkerig. Het gevaar? Pijn van je voeten tot aan je heupen.

Tip: New Balance heeft een paar leuke flip flops die er ook nog fashionable uitzien. Maar ook Birkenstock en Fit Flops zijn een aanrader!

 

Sandalen met bandjes

Sandalen met bandjes zijn ideaal om te dragen tijdens de zomer. Maar ook hierbij geldt: let op! Als de enkelbandjes namelijk niet genoeg houvast bieden, kun je je enkels verdraaien of verreken met als gevolg beschadigde bindweefselbanden.

Sky high heels

Deze mocht natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Iedereen weet inmiddels dat hoge hakken á la Lady Gaga geen pretje zijn voor zowel je voeten als de rest van je lichaam. Het dragen van 6 cm en hoger kunnen je knieën beschadigen en lelijke eeltknobbels veroorzaken. Je kunt zelfs artritis oplopen: een ontsteking van de gewrichten met als resultaat hevige pijn bij drukking en beweging van de voeten. Wil je toch lopen op high heels? Neem dan in je tas een paar flatjes of kitten heels mee zodat je tijdig kunt afwisselen.