Zomer 2013: Voetverzorging doe je zo!

De zomer is nog maar net begonnen en onze voeten raken nu al van slag. Na maanden in het donker te hebben gezeten, zien ze nu eindelijk de eerste zonnestralen. Hoog tijd dus om je voeten in het ‘zonnetje’ te zetten en zomer proof te maken. Gelukkig hebben wij de leukste tips voor je op een rij gezet in de vorm van de 3 P’s. Benieuwd? Lees dan even verder.

Pasvorm

De beste voorbereiding voor je voeten is het dragen van de juiste zomer schoenen. Met juist bedoelen we schoenen met een goede pasvorm. Draag dus geen sandalen of slippers die niet bij de vorm van je voeten passen. Het dragen van slechte schoenen kunnen blaren veroorzaken. Onthoud: als het er met sokken niet leuk uitziet, dan is het zonder sokken helemaal een ramp. Ga op zoek naar merken die goed bij jouw zitten. Tip: Clarks heeft een aantal kwalitatief goede sandalen in de collectie zitten.  Niet jouw stijl? Kijk dan even bij Swedish Hasbeens: een echte treat for your feet! Snel last van pijnlijke voeten? Fitflops zijn ontworpen om de druk weg te nemen op plekken van de voet waar het pijn doet. Bovendien zien ze er ook nog leuk uit! Een echte aanrader dus.

Pedicure

Een pedicure is de perfecte treatment tijdens de warme zomermaanden. Laat je verwennen in een salon óf doe het lekker zelf! Er zijn een aantal geweldige producten die geschikt zijn voor thuis gebruik. Eén van die items is de Scholl Express Pedi. Dit apparaat verwijdert harde stukken op je voeten binnen no time op een veilige en comfortabele manier.  Tip: neem een heerlijk voetenbad voor extra zachte voeten met de Scholl home footspa. Verwen je voeten, je staat er immers de hele dag op!

Protect

Naast de juiste pasvorm en een heerlijk pedicure is bescherming van je voeten ook heel belangrijk. In de zomermaanden kunnen je voeten opzwellen met als gevolg blaren, spierpijn en andere nare bijzaken. Iets dat je absoluut wil voorkomen. Om deze tegen te gaan kan je verschillende dingen doen. Draag je graag hakken? Plak dan een paar gel pads van Compeed in je pumps of stiletto’s. Deze zorgen voor extra comfort tijdens het lopen of dansen. De Compeed gel pads zijn te koop bij de drogist of de schoenmaker. De gel pads zijn verkrijgbaar in large, medium en small.

Last van spierpijn omdat je schoenen draagt die onvoldoende ondersteuning bieden? Ga dan voor Kinesio tape. Kinesio tape werd gedragen door atleten tijdens de Olympische Spelen in Londen en zijn sindsdien mega populair. Deze banden voorkomen spierpijn en bieden ondersteuning bij het dragen van slippers en andere open schoenen. Ook is Kinesio tape te gebruiken op andere plaatsen van het lichaam. Een echte aanrader!