Zara kopieert ballerina Kenzo

Dat modeketen Zara zich vaker laat ‘inspireren’ door luxe modehuizen is niet onopgemerkt gebleven. Eerder zagen we al dat Zara veel overnam van het ontwerp van schoenen designer Nicholas Kirkwood. Nu is het Parijse modehuis Kenzo aan de beurt met hun populaire tijgerkop.

Kenzo tiger

Kenzo heeft een ware Tiger Fever ontketend sinds ze de groene Kenzo sweater uitbrachten met geborduurde tijgerkop. Deze trui werd immens populair in de hele modewereld. Voor bloggers, celebs en fashionista’s bleek de Kenzo tiger sweater een echte musthave te zijn voor de garderobe. De groene Kenzo sweater is zelfs bekroond tot dé It- sweater van 2012. Ook dit jaar leeft de Tiger Fever volop. Waarschijnlijk de reden dat Kenzo besloot ook tassen en ballerina’s met tijgerkop te lanceren. Die laatste is blijkbaar blijven hangen bij Zara. Want Zara lanceert namelijk deze zomer een ballerina schoentje die wel erg veel weg heeft van Kenzo’s ontwerp. Toeval?

Zara vs. Kenzo

Deze tijger ballerina van Zara kost 29,95, een schijntje vergeleken bij de ballerina schoenen van Kenzo (260 euro). Naast de prijs is de kleur en de print anders. De Kenzo ballerina is er namelijk in groen, paars en wit. De Zara variant is er alleen in het rood. Ook is de print van de tijgerkop van beide ballerina’s anders. Maar wie er verstand van heeft, ziet meteen waar Zara’s exemplaar vandaan komt…

Kenzo en Zara: Zara kopieert de Kenzo tiger! Ontdek hier alles over de Kenzo tiger en Zara. Zara kopieert Kenzo met de Kenzo tiger. Ontdek hier!