Welke schoenen maken een comeback in 2020?

Het is best dapper om een nieuwe uitdaging aan te gaan wanneer je al een paar jaar met succes een eigen bedrijf runt. Toch durfden de oprichters van Manu Atelier het aan. Kort geleden besloten de zussen zich te gaan richten op schoenen, naast hun succesvolle tassenlijn. Ze lanceerden hun eerste schoenencollectie in 2019. Het bleek een schot in de roos en al snel waren de ontwerpen te zien tijdens de London Fashion Week. Welke schoenen van deze en andere ontwerpers merken kunnen we dit jaar zeker verwachten op de catwalk?

De Duck Boot maakt een comeback

We kunnen het nu al zeggen: de ‘Duck Boot’ is op weg een van de grote schoenentrends van 2020 te worden. Bijzonder genoeg heeft het zijn wortels liggen in het Victoriaanse tijdperk, zo’n 200 jaar geleden. De schoen is door diverse ontwerpers in een modern jasje gegoten en maakt zeker indruk. Het is chique, comfortabel en uniek. Bovendien is de Duck Boot verkrijgbaar in verschillende stijlen, variërend van enkellaarsjes, tot muiltjes en pumps in bijvoorbeed een cabernet rode of oranje kleur. Of ga voor chique met zwart, crème of vanille.

Perfect te combineren met tassen

De contrasterende Duck Boot schoenen zijn zeer populair. Zo lopen steeds meer influencers in de meest originele Duck Boots. Op dit moment is nog niet te zeggen in welke mate de schoenen te toon zetten voor 2020. Feit is wel dat je ze perfect kunt combineren met diverse soorten tassen, zoals een kleurrijke cillindertas. Deze tas in verkrijgbaar in diverse kleuren, maten en vormen, onder andere bij Manu Atelier.

Strappy sandalen en laarzen met enkelbandjes

Duck Boots zijn zeker niet de enige schoenen die dit jaar de catwalk zullen domineren. Ook vrouwelijke en mannelijke strappy sandalen zijn helemaal hip. Je kunt ze gemakkelijk aandoen en er comfortabel op wandelen in de warme zomermaanden. Nadeel is wel dat ze niet geschikt zijn voor de koude wintermaanden. In deze periode kun je toch het beste kiezen voor een paar mooie laarzen. Ook wat betreft deze schoenen is er een trend te bespeuren: laarzen met enkelbandjes. Zo zijn de laarzen met enkelbandjes van het merk Schutz erg in trek. Deze zijn verkrijgbaar in zowel wit als zwart.

Blokhakken

Wie de schoenenwereld scherp in de gaten houdt komt het werkelijk overal tegen: schoenen met blokhakken. Ideaal voor vrouwen die graag een paar centimeter langer willen zijn, maar moeite hebben met het lopen op hakken. Bovendien krijg je er minder zere voeten van, ook fijn! Niet voor niets zijn schoenen met blokhakken vaker te zien op de catwalk dan ooit.

Instappers zijn hip en comfortabel

De schoen met blokhak is al decennia lang populair onder vrouwen, maar ze zijn er klaar voor om 2020 over te nemen. Ze zijn werkelijk overal te zien: van catwalk tot blogs van modeliefhebbers. Of kies voor hip én comfortabel met loafers, oftewel instappers. Zowel mannen als vrouwen lopen er heerlijk comfortabel op. Ideaal om het nieuwe decennium mee te beginnen. Of ontwerp je eigen unieke schoenen, nog een trend uit 2020 die je zeker niet mag missen.