DIY platform sneakers

Platform sneakers zijn inmiddels erg populair. Vorig jaar zagen we de opkomst van deze alternatieve schoenen al, maar ook dit jaar zijn deze sneakers nog steeds volop aanwezig in de schappen van verschillende modeketens. Onder andere bij H&M, River Island en Topshop worden ze verkocht. Maar ook het Franse modehuis Kenzo waagt zich aan deze trend. Toch zijn platform sneakers heel makkelijk zelf te maken, oftwel do it yourself (diy). DIY is tegenwoordig ontzettend populair en domineert de modeblogs. Fashionista’s delen volop hun diy geheimen, de één nog creatiever dan de ander!  Zo zien we ook vele  fashionista’s die hun eigen platform sneakers ontwerpen. Voor het maken van de platform sneakers heb je de volgende dingen nodig:

  • Sneakers. (Koop een niet al te duur exemplaar)
  • Zolen van oude sneakers
  • Sterke lijm
  • Schaar of stanleymes
  • Touw
  • Oude teenslippers
  • Lijmpistool

Stap 1: maken van de platformzool

Belangrijk is dat de sneakers en slippers van dezelfde maat zijn. Dit is nodig zodat ze goed in elkaar passen. Let hier dus goed op. Verwijder de bandjes van de slippers en maak deze op maat met een stanleymes. Plak deze vervolgens aan de zolen van de oude sneakers. Hierdoor ontstaat een platform zool. Druk deze ongeveer 45 minuten tegen elkaar. Tip: druk de platform op elkaar door ze tussen een paar boeken te stoppen. Je kan ook stenen gebruiken. Het gaat erom dat het platform stevig op elkaar blijft zitten.

Stap 2: Bevestigen platformzool & sneaker

Als de platformzool droog is, ga je deze vervolgens bevestigen aan de sneakers.  Smeer zowel de platform als de sneaker in met lijm en druk ze hard tegenelkaar aan. Zorg er wel voor dat het lijm goed is opgedroogd zodat de zool en sneaker niet verschuiven.

Stap 3: Afwerking met touw

Gebruik voor de bevestiging van het touw een lijmpistool. Lijm het begin van het touw aan de achterkant van de sneaker. Ga verder rondom de sneaker totdat de zool van de slipper niet meer zichtbaar is. En voilá je hebt je eigen platform sneakers gecreëerd.