Wannahave: wedge sneakers Marc Jacobs

Wedge sneakers zijn een ideale uitkomst voor fashionista’s die houden van up to date en comfort. Door de ingebouwde sleehak heb je het gevoel alsof je op hoge hakken loopt en ervaar je tegelijkertijd  het comfort van sneakers. Ideaal dus! En omdat wedge sneakers anno 2013 nog steeds helemaal hot zijn, zie hier onze wannahave voor aankomende zomer: wedge sneakers van Marc Jacobs.

Marc Jacobs wedge sneakers

De wedge sneakers van Marc Jacobs zijn verkrijgbaar in 4 kleurcombinaties: zwart/wit, neon roze, wit/geel en roze/rood/wit. De sneakers zijn gemaakt van de materialen leer en suède. De vorm van de neus is rond en de sneakers hebben een hakhoogte van 8cm. Het verdikte enkelstuk voelt zacht aan en is voorzien van een klittenbandsluiting. Hebben? De Bijenkorf heeft deze leuke sneakers in het assortiment en guess what? Je krijgt nu 30% korting op deze ge-wel-di-ge sneakers! Momenteel zijn ze afgeprijsd van €330 euro naar €231 euro.

Wedge sneakers

Het brein achter de originele wedges is niemand minder dan Salvatore Ferragamo. De Italiaanse luxe schoenendesigner ontwierp de eerste wedges in 1936. Destijds werd voor het ontwerp gebruik gemaakt van kurk en hout wegens het gebrek aan materialen als leer en rubber. Sindsdien heeft de wedge een hele evolutie doorgemaakt waardoor we tegenwoordig kunnen lopen in een ander soort wedge, namelijk in wedge sneakers! De bedenkster van de wedge sneaker is het Franse label Isabel Marant.

Isabel Marant

Deze wedge sneakers werden bekroond tot één van de meest gewilde items van 2012. Modebloggers, celebs en shoejunks waren fan en er ontstond een ware hype rondom deze sneakers. Maar ook dit jaar krijgen we geen genoeg van Marant’s wedge sneakers en blijken ze overal uitverkocht te zijn!  Zelfs Beyoncé ontwierp in samenwerking met Isabel Marant haar eigen wedge sneaker. Maar ook in haar videoclip ‘Love on Top’ droeg Beyonce een paar zwarte wedge sneakers van het Franse modelabel.