Trend 2014 fashion: Muiltjes

De glazen muiltjes van Assepoester lijken dit seizoen in een modern jasje te worden gestoken. Modehuizen als Maison Martin Margiela, Chloé en Tibi brengen allen een ode aan de makkelijke muil. Een ‘do’ voor sommigen en een ‘don’t’ voor anderen.

Trend 2014 fashion

Toch was de muil hét schoenennieuws vorig jaar september tijdens de New York Fashion Week. Tijdens deze week kondigde Victoria Beckham en Manolo Blahnik aan om een ode te brengen aan het muiltje. Maar zij lijken niet de enigen te zijn, want ook andere modehuizen zien de schoonheid van het muiltje in. Eén van de schoenen van 2014 is dus de muil als showstopper.

Nooit uit de mode?

Designer Blahnik zei hierover: ‘Dit is een schoen die nooit uit de mode raakt. Het is een makkelijke schoen. De courtisanes gebruikten de muiltjes zelfs, waarom? Omdat ze deze gemakkelijk uit konden schoppen! Mensen willen niet te veel poespas als het op schoenen aankomt. Ze kopen pumps of andere schoenen waar je weinig omkijken naar hebt. Nog beter zijn daarom muiltjes’, aldus de ontwerper.

Do of don’t?

Sinds de lancering van de muil in de modewereld zien we ze daarom steeds meer en meer verschijnen in modemagazines, maar ook als item in de collectie van menig schoenenmerk. Het is wel een item waar je van moet houden, want smaken verschillen! Wij betwijfelen of de muil een keeper is aangezien ze er niet erg praktisch uitzien. De hiel heeft geen ondersteuning waardoor je makkelijk uit je schoenen kunt ‘glippen’.  Momenteel razend populair en met name de moderne en slank gesneden varianten van Gianvito Rossi, Paul Andrew, Rupert Sanderson en Sophia Webster. Maar toch denken wij dat deze schoen eerder een trend is dan tijdloos.