Trend 2014: de sandaal

Een shock voor modeland: high heels move over! Er is een nieuwe trend in town: espadrilles, sandalen en sneakers you name it! Maar al deze schoenen hebben iets met elkaar gemeen: ze zijn plat! Met name de sandaal staat centraal deze zomer en bekende merken zowel luxe als budget verwerken deze in de collectie. Do of don’t? Je mag het zelf beslissen, maar als je houd van comfort dan is dit de ideale trend voor jou!

De sandaal

Designers als J.W. Alexander, Celine en Givenchy kiezen massaal voor de sandaal. Maar ook sneakers zien we regelmatig terugkomen. Zelfs Karl Lagerfeld hulde al zijn modellen voor ’t eerst in sneakers voor de lente zomer collectie van 2014. Geen killer heels maar gewoon platte schoenen paradeerden bij Chanel over de catwalk. Zal de mode-industrie nu eindelijk inzien dat comfortabel ook fashionable kan zijn? Maar ook de grotere modeketens verwerken platte schoenen massaal in de collectie.

Budget

Bij Zara duiken voor dit voorjaar verschillende sandalen op: colourblocking, metallic en monochrome exemplaren. De sandaal is terug van weggeweest en dan hebben we het niet over de suffe modellen die je in je vaders kast vind, maar gepimpte versies die volgens modeland het dit jaar helemaal moeten gaan maken.

Do of don’t?

Het kan zijn dat je deze trend helemaal niet ziet zitten, want elegant en stijlvol? Die twee woorden gaan moeilijk samen met sandalen en slippers. De meeste ontwerpen zijn dit jaar vrij simpel, dus geen steentjes of studs maar minimalisme en eenvoud.

Foto: Pineapple Supply Co.