Statement piece: goede schoenen

‘’Een goed paar schoenen kan elke outfit veranderen’’, zei schoendesigner Nicholas Kirkwood ooit. Als ontwerper is dat natuurlijk geen rara opmerking, maar toch heeft hij een punt. Want als je wil opvallen zijn goede schoenen daar de ideale manier voor.

Een paar statement schoenen zijn belangrijk in de garderobe van iedere vrouw. Investeren is dus key in deze musthave. Schoenen gaan ook langer mee dan de meeste items in je kledingkast. T-shirts, broeken en vestjes zal je misschien een seizoen aantrekken omdat ze trendgevoelig kunnen zijn. Met schoenen ligt dat toch net even anders, die zal je eerder een aantal jaren dragen voordat je ze wegdoet.

Veelzijdig

Daarnaast is de garderobe van de vrouw tegenwoordig erg veelzijdig. Zo kijken ladies hedendaags verder dan het gebruikelijke paar stiletto’s. Sneakers, bikerboots, slippers en loafers zijn razend populair en worden volop gedragen door fashionist’s, modebloggers en stylisten.

Tip Nicholas Kirkwood

Nog een tip van Nicholas Kirkwood himself: ‘’Oefen thuis en niet op straat. Er is niets ergers dan het zien van een meisje waggelend op schoenen waar ze niet op kan lopen, alsof ze een zware nacht heeft gehad zonder maar een drankje te hebben aangeraakt’’, aldus de designer.