Olijfgroen: trendy kleur 2015

De herfst staat bijna voor de deur en dat betekent een nieuw kleurenpalet. Kleuren als zwart, grijs en donkerblauw voeren de boventoon. Maar gelukkig zijn er genoeg trendy kleuren die je gerust in de herfst kunt dragen, wat dacht je bijvoorbeeld van khaki, wit en olijfgroen? Met name die laatste is tegenwoordig über hip.

Celebs & olijfgroen

Olijfgroen is een kleur die bij het leger wordt gebruikt als camouflagekleur, maar tegenwoordig is deze ook ontzettend populair in de mode. Jassen, jurken, broeken en schoenen worden ondergedompeld in deze coole kleur en celebs zijn er dol op. Op de Fashion Weeks zien we olijfgroen vaak voorbijkomen aan ’t lijf van menig blogger, maar ook celebs als Rihanna, Amal Clooney, de Kardashians en Eva Longoria werden gespot. Eigenlijk is olijfgroen niet een kleur aangezien je kunt kiezen uit verschillende tinten groen: van licht tot donker olijfgroen. Omdat olijfgroen een kleur is die tussen bruin en groen in zit, kan deze de ene keer ‘bruiner’ of ‘groener’ uitvallen. De keuze is in ieder geval reuze! Gelukkig kun je deze kleur ook deze herfst overal wel op de kop tikken. Primark, River Island en H&M doen vanzelfsprekend mee. Maar ook de luxe modehuizen gaan voor olive green details. Merken als Alexander McQueen, The Row en Burberry gaan voor olijfgroen. Ook op het gebied van schoenen kun je deze kleur goed shoppen.

Olijfgroen 

Van Nike Free Runs tot pumps van Louboutin. Olive is hot! Gelukkig passen er heel wat kleuren bij deze kleur groen. Basiskleuren als zwart, wit en grijs kunnen sowieso. Maar ook de wat fellere kleuren zoals paars, roze en oranje kun je goed combineren met olijfgroen. Jeans is altijd goed net als een camouflage printje.