Deze kleding en schoenen kun je beter niet dragen tijdens een zoom call

Tegenwoordig werkt half Nederland thuis. We kunnen niet anders tijdens de pandemie. Welke kleding je moet dragen voor een Zoom call is best een uitdaging. Kun je comfortabel voor de dag komen of moet het toch netjes? Een tip: laat je joggingbroek in de kast liggen. En welke schoenen moet je onder je outfit dragen? Daar geven we in dit artikel graag antwoord op.

Geen hakken

We vallen maar meteen met de deur in huis: draag geen hakken tijdens een zoom-call. Het klopt dat je op mooie schoenen het gevoel krijgt dat je naar kantoor gaat. Misschien maakt dit productiever, maar vaak werkt het averechts. Wees eerlijk: het heeft absoluut geen zin om hakken te dragen terwijl je aan je bureau zit. Niemand ziet het en het zit alleen maar oncomfortabel. Wist je trouwens dat Crocs op dit moment de meest populaire schoenen zijn? Die zitten wel comfortabel, maar of dat nu mooi is…

Vermijd hoge hakken van meer dan drie centimeter

Wil je toch graag hakken aan thuis? Probeer dan hoge hakken van meer dan drie centimeter te vermijden. Doe je dit wel, dan zit je de hele dag oncomfortabel aan je bureau. Bovendien kun je ook nog eens last krijgen van je rug. Dat wil toch niemand?

Geen reden om hakken te dragen

Je zou het gevoel kunnen hebben dat je op een paar hakken gooit, waardoor je meteen het gevoel krijgt dat je naar kantoor gaat, maar als je thuis werkt is er absoluut geen reden om je te dragen terwijl je de hele dag aan je bureau zit en naar vergaderingen toe werkt.

Kies niet voor opvallende kleuren

Ten tweede is het belangrijk om kleding en schoenen in de juiste kleuren te dragen. Kies bij voorkeur voor een klassieke outfit in niet-opvallende kleuren. Felle kleuren leiden alleen maar af. Bovendien kom je minder professioneel over.

Vermijd zwart of wit

Zwart of wit is echter ook geen goede keuze als je een Zoom-call hebt. Zwart en witte kleuren, texturen en stoffen zijn namelijk moeilijk te lezen door de lens van een camera. Sterker nog: je t-shirt ziet er op een scherm vaak uit als een waas.

Halo effect

Wit is ook geen goede keuze als je op het scherm verschijnt. Het heeft namelijk de neiging om een halo effect op je gezicht te creëren. Je kunt nog zoveel corrigeren voor de belichting: het ziet er gewoon niet uit. Dit geldt overigens ook voor felle kleuren zoals geel, oranje, rood en roze.

Welke kleuren werken dan wel?

Neutrale kleuren werken het beste op het scherm. Denk bijvoorbeeld aan grijs, blauw, marine en kaki. Ze zorgen ervoor dat je er betrouwbaar, professioneel en ervaren uitziet. Denk niet alleen aan neutrale kleding, maar ook aan neutrale schoenen. Je gehele outfit moet mooi zijn. Daardoor voel je je zelfverzekerd en professioneel, ook vanuit huis.