Sophia Webster ontwerpt voor J.Crew

Sophia Webster ontwierp voor de tweede keer op rij een schoenencollectie voor de Amerikaanse retailer J.Crew. De jonge schoenenontwerper creëerde een kleurrijke collectie die alle verwachtingen overtreft. “Ik houd ervan om mijn fantasieën tot leven te brengen”, zegt de ontwerper. 

Fun & fashionable

Webster begon haar loopbaan bij schoenenlegende Nicholas Kirkwood. Daar trok ze de aandacht van de hoofdontwerper van J.Crew, Jenna Lyons. Voor de tweede collaboratie werd dezelfde formule gehanteerd als bij de eerste samenwerking: de collectie moest ‘fun’ uitstralen in combinatie met de signature style van de ontwerper en de prints en stoffen van J.Crew. 

Collectie

Het resultaat is verbluffend mooi. “Tijdens het schetsen had ik al voor ogen wat er in de wintercollectie voor J.Crew zou komen. Alles moest met strepen, felle kleuren, vlekken, kralen, kwasten en strikken.”, legt Sophia uit. 

Prijzen 

En die zien we allemaal terug in de collectie van Sophia Webster voor J.Crew. De collectie is nu online te koop. De prijzen liggen tussen de € 333 en de € 723 euro.