Mango schoenen vs. Saint Laurent laarsjes

We hebben weer een nieuwe copycat gespot en dit keer is deze niet afkomstig van Zara of H&M! Niemand minder dan de Spaanse modeketen Mango laat zich dit keer inspireren door een luxe modehuis…

Copycat 

Saint Laurents klassieke ‘Cat’ boots zijn gekopieerd door highstreet modeketen Mango. Het komt niet vaak voor dat deze fashion retailer/ concurrent van Zara gespot wordt met een knock off van een high-end fashion merk. Tot nu! De Spaanse winkelketen kopieerde de lakleren enkellaarsjes van modehuis Saint Laurent. We bekennen dat we aangenaam verrast zijn door de winkelketen en we moeten zeggen: het is een hele goede copycat! 

Mango schoenen vs. Saint Laurent laarsjes. Alles over de Mango schoenen vs. Saint Laurent laarsjes: copycat alert. Bekijk hier de fashion kopie.

Mango schoenen

De laarsjes zien er mooi uit: Mango heeft de puntige schoenen van Saint Laurent precies weten te vertalen naar een schoen voor haar eigen publiek. De veterlaarsjes zijn op mango.com te koop voor zo’n €69,99 euro en zijn gemaakt van imitatieleer. Verder heeft het laarsje een puntige neus en een hak van ongeveer zes cm, net zo hoog als de hak van Saint Laurent. We kunnen ze bijna niet van elkaar onderscheiden, want het zijn echte look-a-likes. 

Mango schoenen vs. Saint Laurent laarsjes. Alles over de Mango schoenen vs. Saint Laurent laarsjes: copycat alert. Bekijk hier de fashion kopie.

De beroemde laarsjes van Saint Laurent de ‘Cat’ boots links vs. het design van Mango rechts.

Saint Laurent 

De laarsjes van Saint Laurent zijn natuurlijk niet gemaakt van nepleer. Deze kalfsleren laarsjes zijn gemaakt van een mooie kwaliteit en stralen dat ook uit.  Saint Laurent’s exemplaar glimt op de foto iets meer dan de laarzen van Mango. Het grootste verschil is waarschijnlijk de prijs wel. Want waar je voor de booties van Saint Laurent een slordige 795 dollar (€ 623 euro) moet neertellen, betaal je voor de schoenen van Mango slechts €69,99 euro. Een prikkie dus vergeleken met het design van de niet zo heilige Laurent.