Sophia Webster beschuldigt webshop Nasty Gal van plagiaat

We kennen schoendesigner Sophia Webster van haar eigenzinnige en originele collecties. Geen wonder dus dat haar designs worden gekopieerd en nagemaakt door anderen. De Amerikaanse webshop Nasty Gal wordt door Sophia beschuldigt van plagiaat. Waarom? De webshop zou één van haar ontwerpen hebben gekopieerd.

WTF!

Het gaat om een clutch met de slogan ‘Say My Name’ van Sophia Webster. Nasty Gal kwam met de tegenhanger ‘WTF’, een clutch met weliswaar een andere slogan maar waarvan het ontwerp van de tas heel erg veel weg heeft van Webster’s design. Sophia was not amused en liet haar ergernis over deze kwestie merken op Instagram. De winnares van de Britse ‘Best Emerging Accessories Designer van 2013’ plaatste een foto van de omstreden clutch met daaronder de tekst: “Nice Try @ NastyGal # COPYCAT # SpeechBubbleClutch # SWHQ”.

Verschillen

Het grootste verschil zit ‘m natuurlijk in de prijs. Want waar Nasty Gal’s clutch € 35 euro kost, betaal je voor Sophia’s kalfslederen variant een slordige € 407 euro. Een prijsverschil van maar liefst € 372 euro! Nasty Gal heeft nog niet gereageerd op Sophia’s beschuldiging.