Wie gelooft er nog in Crocs? De Blackstone Group!

Zijn Crocs nu in of uit? Weet jij het nog? Nou volgens de Blackstone Group zijn ze nog behoorlijk in, want het bedrijf heeft onlangs 200 miljoen dollar  (146 miljoen euro) in het schoenenlabel geïnvesteerd. En dat is opvallend gezien de vele kritiek op de schoen van Fashionjunks en bloggers.

De deal met Crocs

Crocs, die gemaakt zijn van een zelf-ontwikkeld soort hars worden inmiddels in zo’n 125 landen verkocht. En dat vindt de Blackstone Group interessant. De investeerder krijgt met deze deal zo’n 13 procent van de aandelen in handen en twee zetels in het bestuur.  De huidige bestuursvoorzitter van Crocs, John McCarcel, verlaat het bedrijf.

Daarentegen kan Crocs het geld goed gebruiken want ze zouden graag meer eigen aandelen inkopen.

Minder interesse in Crocs

Consumenten lijken steeds minder vertrouwen te hebben in het merk. Vandaar de dalende verkoopcijfers.

10 jaar geleden was het hoogtepunt van het merk en sinds 2007 neemt het aantal verkopen steeds verder af. Reden voor deze teruggang is het success van de schoen die ineens overal verkrijgbaar was. Van supermarket tot benzinestation. Dat heeft het merk enorme imagoschade toegebracht aldus kenners.

Nu jij

Laat ons en andere lezers hieronder via het Facebook reactieformulier weten wat jij van Crocs vind? Zo krijgen we en idee of de Blackstone Group een verstandige keus heeft gemaakt met deze investering.