Schoenentrends 2016: enkellaarzen

De fashion weeks deze maand staan al in het teken van de lente en zomer van 2016, terwijl we in ons dagelijks leven nog hopen op een mooie nazomer hier en nu, in 2015. Ondanks dat we de komende tijd nog in zomerse sferen hopen door te brengen, willen we vooruit kijken naar de komende herfst en winter. Eén van de trends die ons echt aanspreken is de ankle bootie: comfortabel en perfect voor een mooie presentatie van je benen.

Ankle & stocking boots

Laarzen zijn altijd belangrijk voor de herfst- en wintercollectie, omdat je voeten bij lage temperaturen wel iets meer bescherming kunnen gebruiken. Pumps zijn van alle (jaarge)tijden, maar in de winter is een enkellaarsje toch een stuk comfortabeler. Met een lage of hogere hak blijven je voeten van de grond en dus uit de eventuele sneeuw. Bovendien zijn veel enkellaarsjes voorzien van een zogeheten kitten heel en dus elegant, maar tegelijk ook prettig om langer op te lopen. Hippe ontwerpen, met wol of leer, zorgen ervoor dat je voeten er warmpjes bij zitten. De laarsjes zijn niet te hoog en zorgen voor een sexy showcase van je benen.

Een elegante en aparte variant op de enkellaars is de zogeheten ´stocking boot´, oftewel de kouslaars. De stocking boot is in feite ook een enkellaars, maar het bovenste deel is een soort kous van leer die in het design van de laars is geïntegreerd. Optisch lijkt de stocking boot vaak een pump met een leren enkelkous. Een aparte look die je goed kunt gebruiken bij niet-alledaagse gelegenheden. Ook de stocking boot doet wonderen voor de presentatie van je benen en bovendien maak je door de hak je benen langer.

De ontwerpen van beide soorten laarzen die we op de catwalk hebben gezien, zijn natuurlijk erg prijzig. Toch zijn er vaak oplossingen om voor een redelijke prijs de fashion trends te volgen. We schreven er hier al eens over. De enkellaarstrend is ook al terug te vinden in het assortiment online, bijvoorbeeld in deze shop.