Opnieuw samenwerking tussen United Nude en Iris van Herpen

Voor het zevende seizoen op rij slaan United Nude en Iris van Herpen de handen in één. Voor haar Haute Couture show in het voorjaar van Parijs gaan ze samen een nieuwe schoen lanceren. Het gaat om handgemaakte leren enkellaarsjes voor de Voltage collectie. Wereldwijd zullen deze ‘limited edition’ laarzen te koop zijn bij de United Nude winkels en andere boetieks.

Voltage 

Voor haar nieuwe collectie raakte Iris geïnspireerd door het idee van elektriciteit en het licht dat uit elektriciteit voortkomt . Vandaar ook de naam Voltage voor haar vierde collectie. Door elektriciteit als inspiratiebron te gebruiken probeert Iris een vertaalslag te maken naar het tastbare. Beweging en kracht zijn termen die centraal staan in de Voltage collectie. Om dit te kunnen verwezenlijken is er gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën. Het experimenteren hiermee heeft voor Iris geleid tot veel nieuwe samenwerkingen met artiesten, architecten en onderzoekers. Daar is United Nude er één van! In maart 2013 wordt de eerste ready- to- wear collectie geshowd in Parijs. Hier volgt alvast een voorproefje van de schoenen die samen met United Nude zijn ontworpen!

Iris van Herpen

Iris van Herpen maakte haar debuut bij Alexander McQueen in Londen voordat ze haar eigen lijn lanceerde in 2007. Ze staat bekend als één van de eerste designers die gebruik maakte van 3D printing. In 2011 werd zelfs haar 3D jurk uitgeroepen door Time Magazine als één van de 50 meest belangrijke uitvindingen van het jaar. Door deze nieuwe technologieën heeft dit voor Iris geleid tot samenwerkingen met wetenschappers en architecten.