Schoenen kopen voor de zomer? Hier moet je rekening mee houden!

zomerschoenen

De zomer heeft inmiddels weer zijn intrede gedaan in ons land. Heerlijk natuurlijk, want het kwik loopt in de zomermaanden weer lekker hoog op. De hoge temperaturen brengen ook nadelen met zich mee. Zo is het een stuk benauwder, wat slapen bijvoorbeeld lastiger maakt. Daarnaast zweten veel mensen zich in de zomer een ongeluk. Vaak kun jij kleding met korte mouwen en pijpen aantrekken, maar dit gaat helaas niet altijd op. Zo moeten sommige mensen verplicht in een uniform naar het werk. Soms wordt een T-shirt wel getolereerd, maar mag een korte broek bijvoorbeeld niet. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de schoenen. Worstel jij ook altijd om de juiste schoenen voor in de zomermaanden te vinden? Dan zit je hier goed! Wij geven jou in deze tekst namelijk enkele tips om de juiste schoenen te kopen voor de zomer.

Open of dicht?

Voor jij begint met zoeken, moet je natuurlijk weten wat voor een soort schoen jij wilt hebben. Zo maken we bijvoorbeeld onderscheid tussen open en dichte schoenen. Dichte schoenen zijn vaak wat netter, maar ook een stuk warmer. Bij open schoenen krijgen jouw voeten voldoende frisse lucht, waardoor de kans op zweetvoeten afneemt. Zo lopen er bijvoorbeeld veel mensen op slippers of sandalen in de zomermaanden. Lang niet iedereen is echter fan van dit schoeisel. Geldt dit ook voor jou? Dan kies je waarschijnlijk voor dichte schoenen. Maar ja, dit staat natuurlijk garant voor zweetvoeten, zeker op dagen waarop het ontzettend warm is.

Kies voor ademende schoenen

Mensen associëren dichten schoenen vaak met zweetvoeten. Dat is op zich logisch, want in de zomer kan het behoorlijk warm worden in jouw schoenen. De lucht die jou voeten uitscheiden, blijft vervolgens lekker in jouw sokken hangen. Zodra jij jouw schoenen uitdoet, komt er soms een nagenoeg ondraaglijke geur vrij. Vaak wordt gedacht dat dit nu eenmaal hoort bij dichte schoenen. Bij sommige schoenen is dit inderdaad het geval, maar dit geldt echt niet voor iedere schoen. Er is vandaag de dag namelijk ook schoeisel op de markt met een ademende werking. Via bepaalde openingen in de schoen, vaak op de bovenzijde aan de voorkant, kan de warme, stinkende lucht worden afgevoerd. Hierdoor heb jij aanmerkelijk minder snel last van zweetvoeten. Enige nadeel is dat dit vaak bij sneakers het geval is. Bij een zakelijke bijeenkomst scoor je natuurlijk niet echt punten wanneer jij met sneakers aankomt.

Welk materiaal moet je kiezen?

Er zijn vandaag de dag allerlei verschillende soorten schoenen te koop. Dit maakt het er natuurlijk niet makkelijker op om het juiste schoeisel voor de zomer te vinden. Niet alleen verschillen schoenen in kleur en model, maar ook in materiaal. Zo zijn er bijvoorbeeld leren schoenen op de markt. Schoeisel van dit materiaal is vaak duurder dan andere schoenen. Waarom? Omdat de kwaliteit ervan beter is en de schoen dus automatisch ook langer meegaat. Leren schoenen genieten echter niet de voorkeur van iedereen in de zomer. Leer ademt namelijk minder goed dan schoeisel van ander materiaal, waardoor de kans op zweetvoeten bij dit soort schoenen vrij groot is. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook schoenen van allerlei andere materialen verkrijgbaar. Neem bijvoorbeeld stoffen schoenen, zoals canvast. Deze zijn aanzienlijk minder dik en voelen een stuk luchtiger aan. Schoenen van stof zijn hierdoor heerlijk om te dragen in de zomermaanden. De kans bestaat natuurlijk dat jij geen mooi schoeisel van stof tegenkomt. In dat geval raden wij jou aan om te kiezen voor schoenen die ademen. Hier vind je er vandaag de dag meer dan genoeg van!

De kleur van de schoen

Natuurlijk speelt ook de  kleur mee in de keuze van jouw schoenen voor in de zomer. Aangezien de zomer een fleurige periode is, lopen veel mensen in de zomermaanden op kleurrijke schoenen rond. Dit zorgt voor een vrolijk gezicht in het straatbeeld. Fleurige schoenen zijn dan ook een uitstekende keuze voor in de zomer. Niet iedereen is echter fan van schoenen in allerlei felle kleuren. Geldt dit ook voor jou? Dan houd je het ongetwijfeld het liefst bij zwart of wit schoeisel. Indien jij schoenen voor de zomer zoekt, raden wij je aan om voor witte schoenen te gaan. Waarom? Omdat wit de zon weerkaatst. Hierdoor wordt het minder snel warm in jouw schoenen en dat zorgt automatisch minder snel voor zweetvoeten. In zwarte schoenen wordt het een stuk warmer, waardoor wij jou niet aanraden om op zwart schoeisel te gaan lopen in de zomer.

De prijs van zomerschoenen

De prijs van zomerschoenen varieert nogal. Dit komt onder meer door de materiaalkeuze. Leer is bijvoorbeeld een stuk duurder dan canvas. Zoek jij nog geschikte schoenen voor in de zomer? Neem dan eens een kijkje op het internet. Hier kun je namelijk betrekkelijk eenvoudig zomerse schoenen met elkaar vergelijken. Bovendien zie je zo in een oogopslag hoeveel geld jij kwijt bent aan het schoeisel. Weet je niet waar je moet beginnen? Kijk dan eens naar schoenen van Nubikk. Hier vind je namelijk een groot aanbod aan zomerschoenen. Niet iedereen slaagt er echter in om hier een mooi paar schoenen voor de zomer te vinden. Geldt dit ook voor jou? Misschien dat je dan meer succes hebt bij Shabbies. Ook hier vind je een ruim assortiment aan schoenen voor de zomer. Jij slaagt er zodoende vast en zeker in om de juiste schoenen voor in de zomer te vinden!