Vast in je schoenen staan 

damesschoenen

De ene schoen is de andere niet. Er zijn onderlinge kwaliteitsverschillen die invloed hebben op het loopcomfort. Nu is dit bij platte schoenen, zoals veterschoenen,  instapschoenen, ballerina’s en sneakers niet direct een probleem, maar als je op hoge hakken wilt lopen, is het raadzaam om altijd voor kwaliteit te kiezen.

Kies voor leer

Schoenen moeten lekker zitten zonder dat je vervelende blaren krijgt. Dat geldt eigenlijk voor alle schoenen, maar je hebt waarschijnlijk ook schoenen die niet bedoeld zijn om daarmee de marathon te lopen. Met een goede schoen, welk model ook is de kwaliteit bepalend. Leer is het beste materiaal en is eigenlijk voor elke schoen geschikt. Leer biedt comfort en stevigheid. Leer is ook goed ventilerend en flexibel voor de voeten.

Aanpassen

Pas altijd de schoenen aan beide voeten ook al heb je sinds jaar en dag maatje 38. Schoenmerken hebben de neiging om af te wijken van de standaard maat, vooral als ze schoenen in halve maten aanbieden. Passen dus en een rondje lopen. Tijdens het lopen merk je of de schoen goed past en niet knelt. Draag je de schoenen in combinatie met sokken of panty? Zorg dat je die sokken ook aanhebt tijdens het passen. Dat kan een spreekwoordelijke jas schelen.

Eén centimeter

Een schoen is altijd iets groter dan je voet. Logisch anders zou je niet in de schoen komen. Norm is dat je voet ongeveer één centimeter speling moet hebben in de schoen. De beste pasvorm is dat de voeten steunen op het voetbed in de schoen. Hoge haken ten spijt, maar de ideale hakhoogte is maximaal vier centimeter. Je krijgt dan de beste steun voor de kuiten. De hele dag lopen op high heels is niet aan te raden. Op een feestje om te flatteren mag natuurlijk wel.

De zool

De onderkant is net zo belangrijk als de bovenkant. De zool moet in ieder geval de beweging van de voet volgen. Een flexibele zool moet dus buigbaar zijn op bepaalde plekken. Een leren of rubberen zool is prima. Leer is in het begin glad. Met wat krassen wordt de zool snel stroever.

Is jouw keuze toch die zeven centimeter hoge pump koop die dan in een juist passend model. Bij wild store geven ze uitgebreid advies en je krijgt meteen goede tips om goed te lopen op die rode high heels. Vast in je schoenen staan, betekent ook dat je goed weet wat jij wilt!