River Island kopieert Louboutin

Louboutin heeft het de laatste tijd erg druk met het beschermen van zijn signature rode zolen. Eerst tegen modehuis Yves Saint Laurent en vervolgens tegen budgetschoenenketen Van Haren. Maar de rode zool blijkt niet het enige te zijn waar Louboutin zich druk om moet maken. Zijn pareltjes worden namelijk ook één op één gekopieerd. River Island durfde het aan en liet zich ‘inspireren’ door de Franse modeontwerper. Weer iets waar hij niet heel blij mee zal zijn!

River Island 

River Island lanceert voor de lente/zomer collectie van 2013 de ‘pink studded court shoe’, maar deze pump blijkt wel heel veel weg te hebben van Louboutin’s Pigalle Spike pumps. Zoals je kunt zien zijn beide pumps bezaaid met puntige studs in de kleur van de pump. Beide pumps bevatten een puntneus en de hakhoogte lijkt ook overeen te komen. Op de rode zool na van Louboutin, lijken ze als twee druppels water op elkaar. Het enige dat je eigenlijk nog hoeft te doen is het rood verven van de zool. En voila! Je creëert binnen no time je eigen Louboutins.

Blink

Maar niet alleen River Island liet zich inspireren door Louboutin. Het betaalbare schoenenmerk Blink nam ook delen over van het ontwerp van de Franse schoenenontwerper. Naast de hoge hak maakt Blink ook gebruik van puntige studs in de kleur van de pump. Het enige verschil is dat er is gekozen voor een peeptoe in plaats van een puntneus. Ook heeft het model van Blink geen rode zool. Het grootste verschil zit natuurlijk in de prijs. Want waar je voor een paar Louboutins honderden euro’s neertelt, betaal je voor het exemplaar van Blink slechts €69,95. Een koopje vergeleken bij die van Louboutin.