Nike’s nettowinst stijgt met 40% door Flyknit sneaker

De Nike Flyknit sneakers, in feit een veredelde sok, heeft de nettowinst doen stijgen met maar liefst 40% voor ’s werelds grootste sportbedrijf. Nike’s Flyknit sneaker, bestaande uit gebreide vezels die zorgen voor een sneaker die zowel lichtgewicht, duurzaam als ongelooflijk aantrekkelijk is, heeft een belangrijke rol gespeeld bij de omzetstijging en de voortgang op de beurs van Nike. De sneakers die $ 160 kosten is een milieuvriendelijke sneaker en behoort tot één van Nike’s duurste producten in de schoenencategorie voor vrouwen.

Waarom de Nike Flyknit?

De Nike Flyknit sneakers zijn opgebouwd uit vezels gemaakt van polyester en zijn op bepaalde delen strakker gewoven om de voet extra ondersteuning te bieden. Onderzoek naar deze sneaker begon in 2002 toen de productonwikkelaars van Nike zagen dat toposrters met name trainden op blote voeten. Hierdoor ontstond het idee voor de Nike Flyknit sneaker, een sneaker die aanvoelt als een sok. Volgens Nike voelt de Flynknit als een tweede huid mede door het lichte gewicht van de sneakers. Daarnaast is er weinig afval bij de productie van de sneakers dankzij de speciaal ontworpen breimachines.

 Nike’s nettowinst stijgt met 40% door Flyknit sneaker. Lees hier alles over Nike's Flyknit sneakers, een innovatie op het gebied van sneakers.