Nicolas Ghesquiere Louis Vuitton: musthaves 2014

Nicolas Ghesquiere maakte gisteren zijn debuut bij Louis Vuitton en zorgde ervoor dat hij trending topic was op elk social media kanaal met zijn spraakmakende collectie. Een nieuwe frisse blik en een moderne garderobe van mini zomen, luxe leersoorten, jacks geïnspireerd op ’t paardrijden en gave schoenen. Kortom, zijn eerste collectie voor modehuis LV mag er zeker wezen!

Louis Vuitton musthaves

Zoals Fashion Director Susannah Frankel schreef: ‘’We zijn serieus onder de indruk. En we zijn ook erg enthousiast over de hot accessoires en must have items’’. En zij is niet de enige die smelt bij Ghesquiere’s eerste collectie voor het modehuis.  Wij denken dat de volgende 5 items uit de LV collectie snel op de musthaves list zullen belanden van menig Fashionjunk. En als we fashionista’s als Anna Dello Russo en Giovanna Battaglia volgend seizoen niet spotten in één van deze items, dan weten we ’t ook niet meer!

1. De koffer clutch

De klassieke monogram koffers is waar het allemaal mee begon bij Louis Vuitton. Geen wonder dat dit model wordt omgetoverd tot draagbare clutch. In verschillende designs verkrijgbaar: met monogram, lak, oranje of black ’n white.

2. De wervelwind rok

Makkelijk te dragen en gangbaar, dat zijn deze wervelwind achtige rokken die Ghesquiere introduceerde voor aankomende herfst en winter. De A-lijn vorm is uitermate flatterend en de basic tinten zijn doordat de rok tijdloos is, de investering waard.

3. De belted boot

Laarsjes voorzien van verschillende riempjes. Gespot op de catwalk tijdens de Paris Fashion Week. Ghesquiere gaat voor lak zwart en een puntige neus. Een moderne versie van het zwarte laarsje, wij voorspellen: een hit aankomend seizoen!

4. Patched broek

Een broek voorzien van verschillende stukken, ook wel patches genoemd. Zichtbaar op de knieen en aan de zijkant van de broek. Een typische motorstijl: stoer & edgy met een vrouwelijke twist. De vraag is alleen: voor welke kleur ga je?

5. De geknoopte riem

Ingewikkeld, maar stijlvol: de geknoopte riem was een veel gespot item op de catwalk van Louis Vuitton en bovendien een echte eyecatcher. Draag rondom de taille om deze te accentueren. We love it!