Over 5 jaar nooit meer pijnlijke voeten van hakken

Alsof iemand de bal van mijn voet bewerkt heeft met een sloophamer, waarna ik vervolgens 12 uur non-stop heb staan springen op mijn tenen. Zo voel ik me wel eens aan het eind van een dag met hakken. Maar die tijd is binnenkort voorbij! 

Dolly Singh en haar ideale hak

Ein-de-lijk verlichting voor de voeten van alle Shoejunks. Dolly Singh was net als wij helemaal klaar met de hoge hakken die onze voeten na verloop van tijd vernielen. “Ik had twee keuzes: lelijke schoenen, of eindigen met lelijke voeten”, vertelt ze. Gelukkig werkte Singh (36) op SpaceX ruimtetransport, waardoor deze dame de juiste kennis en contacten had om met haar eigen schoenenmerk ‘Thesis Couture’ de ideale hak te ontwerpen. Want “in een wereld waar we raketten bouwen, zouden betere schoenen geen onmogelijkheid hoeven zijn”. Dolly, we couldn’t agree more!

Beauty and brains: meet Dolly Singh

Thesis Couture 

We zullen jullie de meest technische details besparen, maar het geheim van de schoen zit ‘m in de gewichtsverdeling. In plaats van de bal van de voet met 75% van het gewicht te belasten (zoals bij huidige stiletto’s), wordt dit uitgespreid ‘van hak naar teen’. Het ruimtevaartwaardige schuim zorgt er vervolgens voor dat je voet bij elke stap zacht landt. Minder pijn dus, én je staat veel steviger in je schoenen (letterlijk en figuurlijk).

Singh test de eerste 3D-geprinte prototypes hoogstpersoonlijk door ze aan haar voeten te tapen en ze op de werkvloer te dragen. Het bleek een succes, en voor €850 heb je dit jaar de eerste limited edition in je kast. Voor €270 tot €820 kies je in 2016 iets uit de eerste officiële collectie. Het jaar daarop zal Thesis Couture de technologie doorgeven aan andere designers; het einde van het pijnlijke voetentijdperk is definitief in zicht!

Wedges plus tape

Tot die tijd zullen we het met alternatieve oplossingen moeten doen. Want ook deze zomer zullen de meesten van jullie rond willen paraderen op hoge beauty’s zoals deze. Om de pijn van hoge hakken in de kiem te smoren, hebben we twee woorden voor je: sleehak en tape. 

Zo staat de sleehak bekend om haar comfortabele ervaren, en tegenwoordig hoeven deze modellen er écht niet zo ‘gemakkelijk’ uit te zien. Er zijn talloze sleehakken die niet onderdoen voor een high heel. Even serieus, check deze prachtige creatie van Steve Madden: 

De andere gouden tip, waar we eerder al over schreven, is het aan elkaar tapen van je derde en vierde teen. Een truc die wij van Shoejunks eigenhandig uitprobeerden, en die zelfs nog lijkt te werken ook! 

Binnen 5 jaar nooit meer pijn

Met wedges en aan elkaar getapete tenen zullen we de tijd nog even overbruggen totdat we ons aan de vernieuwde hakwetenschap van Thesis Couture mogen wagen. Maar het toekomstperspectief is veelbelovend. “Over vijf jaar”, vertelt Singh aan The Independent, “wil ik dat elke hoge hak op de wereld gemaakt wordt zoals wij ze maken.”

Hoofdfoto: Stockpic