Fashion show 2014 Chanel & Supermarkt Chique

De Paris Fashion Week was een verademing voor tout modeland. Celebs, mode experts en A-listers kwamen massaal af op de shows van onder andere Jean Paul Gaultier, Dior, Balmain en Lanvin. Maar er is altijd een show die er met kop en staart bovenuit steekt. Dit merk heeft geen introductie nodig! We hebben het natuurlijk over Chanel! En ook dit jaar was het weer een waar spektakel.

Welkom in de Chanel supermarkt!

Keizer Karl toverde de catwalk om tot een modellen supermarkt.  Boodschappen karretjes, wagentjes en lees: Chanel etenswaren en drank!  Denk aan producten als eau de Chanel en Jambon Cambon: ooit gedacht dat ham zo fashionable kon zijn? Het leuke van de show was dat modellen niet verdwenen achter de coulissen, maar na hun loopje gingen winkelen in de Chanel supermarkt.  De boodschappenmandjes waren geheel in de stijl van het modehuis. Zo waren deze versierd met de beroemde signature ketting die je ook terugziet op de iconische it bag de 2.55 van Chanel.

Supermarkt chique

Modellen als Cara Delevingne en Kendall Jenner werden gehuld in de nieuwe stijl van het Franse modehuis, namelijk Supermarkt Chique! Denk aan tracksuits: een soort huispak maar dan á la Chanel, sneakers en ragtweeds: dreadlocks gemaakt van tweed.

Sneaker laarzen

En wie denkt dat Karl gaat voor the ‘higher the better’ aankomend winter seizoen heeft het mis. Voor de herfst en winter draait het om plat, plat en nog eens plat! Alle modellen droegen platte schoenen op de catwalk. En mr. Lagerfeld himself introduceerde zelfs de sneaker laarzen, een nieuw mode item dat zeker de harten zal gaan veroveren van menig fashionista! Dus houd deze in de gaten en schrijf deze maar alvast bij op je wishlist! Hij zei zelfs over deze laarzen aan de pers: ‘’U hoorde dit hier voor ’t eerst’’.

Beeld: Flickr