Modetrends 2014: Pop Art

Pop Art is een kunststroming ontstaan in het Verenigd Koninkrijk en de VS. Deze vorm van moderne kunst is afkomstig uit de fifties maar werd later pas echt populair in de jaren ’60. Maar dit jaar blijkt Pop Art ook de mode wereld te inspireren. Onder andere Prada, Karl Lagerfeld en Marc Jacobs laten zich leiden door dit tijdperk. Modellen paraderen over de catwalk in felle kleuren, prints en figuratieve elementen.

Pop Art en Prada

De lente/zomer collectie van 2014 van modehuis Prada was kleurrijk, modern en voorzien van een hoge dosis Pop Art. Denk: jurkjes bedrukt met portretten in felle kleuren en spectaculaire colourblocking combinaties. Ook de tassen waren voorzien van de moderne kunst en op het gebied van schoenen ging Prada voor strappy sandals en beenwarmers versierd met stenen.

Chanel

Ook Chanel haalde alles uit de kast en gaat dit voorjaar voor kleur! Iets wat net zoals bij Pop Art kunst overheerst. We zien vierkante armbanden in alle kleuren van de regenboog. Maar ook jurkjes, rokjes en jassen in felle kleuren paraderen over de catwalk. Het wordt een vrolijke zomer en Chanel is alvast begonnen!

Pop Art kunstenaars

Namen als George Segal, Jasper Johns en Roy Lichtenstein zijn bekende Pop Art kunstenaars. Maar de bekendste is natuurlijk Andy Warhol. Tot de dag van vandaag zijn schilderijen van deze legende  iconisch. Warhol schilderde onder andere beroemdheden als Marilyn Monroe, Grace Jones,, Elvis Presley en Judy Garland.