Modetrend 2014: Zeemanschique

De catwalk draaide dit jaar om zeemanschique. Denk daarbij aan de Bretonse streep, matrozen petjes en de blauw-witte streep. Op de catwalk bij onder andere Olympia Le Tan, Julien David en Kenzo krijgt de matrozen look een plaatje in de voorjaarscollectie.  

Aquacultuur

De kleuren wit en blauw overheersen, maar ook zien we prints geïnspireerd op de onderwaterwereld. Denk aan ankers, vissen en diepzeekleuren bij Kenzo. Maar ook op het gebied van schoenen geldt dat ‘diep in de zee’ deze zomer een plekje veroverd in menig designer harten. Zo ging schoenenlabel Charlotte Olympia voor vissen, schelpen en kreeften op high heels in het koraalrood en zand.

Acne

De voorjaarscollectie van Acne heet ‘’Till Havs’’ dat in het Zweeds letterlijk ‘’Op zee’’ betekent. Voor de lente ging dit eigenzinnige merk voor oversized sweaters, brede strepen en details als ankerversieringen. De zeemanslook wordt in 2014 in een nieuw jasje gestoken en verwerkt met ene moderne touch.

Chanel

Ook het Franse modehuis Chanel gaat voor matrozen chique en lanceert verschillende schoenen waarmee je heel goed de zomer kunt doorbrengen op een luxe jacht. Denk aan pumps waarvan de hak in de knoop zit en sneakers met een Bretons streepje.