Mode en fashion: Celebs en hun schoenenkast

Elke vrouw heeft recht op (tenminste) 1 kamer in het huis. Niet de keuken (waar manlief je graag ziet) of de slaapkamer (waar manlief je nog liever ziet) maar 1 kamer helemaal voor jezelf. Eén kamer waar je heerlijk kan wegdromen en tot rust kan komen: een kamer die bestaat uit je eigen walk in closet?  Een echte walk in closet, helemaal alleen voor jezelf! Waar al je schoenen alfabetisch zijn gerangschikt op naam van de designer en kleding keurig netjes gesorteerd ligt op kleur.Helaas is het voor de meesten van ons niet meer dan een droom en moeten we tot die tijd wegzwijmelen bij de kasten van de celebs!

Kimora Lee Simmons

Oprichtster Babyphat | ex- topmodel | Fashion addict | Bling Bling & Fabulous

Kimora Lee Simmons begon haar carriere als model en sleepte net na haar 13e verjaardag een contract binnen bij Chanel. Ze brak pas echt door toen ze meeliep in de Chanel haute couture show van Karl Lagerfeld in 1989. 

Tijdens één van haar modellenshows in 1992 loopt ze Russel Simmons tegen het lijf, CEO van Phat Fashions. Hier begint eigenlijk haar carriere als Creative Director bij Babyphat. Kimora is vastberaden om het merk te positioneren als een fashion lifestyle merk.

Tegenwoordig wordt de waarde van Babyphat geschat op 980 miljoen dollar. Genoeg budget dus voor een big time shoe closet. Kimora is gek op bling bling, goud en zoals ze zelf altijd zegt: een goede dosis fabulousity. Dit zie je dan ook terug in haar keuze voor schoenen. Wij kunnen hier helaas voorlopig alleen maar van dromen! 

Christina Aguilera

Voormalig pop idool | Van skinny naar curvy: we love it! | jurylid The Voice | 2 walk in closets: we hate it…

Christina begon haar carriere als zangeres en groeide uit tot één van de bekendste popidolen aller tijden. Tegenwoordig is Christina de troste moeder van zoontje Max (zie foto) en is ze jurylid bij de Amerikaanse versie van het hitprogramma The Voice.

Christina heeft heel wat verschillende stylen en looks doorstaan, maar zegt eindelijk gelukkig te zijn met haar curvylicious body. Christina houdt van de Moulin Rouge- achtige setting en dat zie je dan ook terug in haar walk in closet (correctie ze heeft er 2… )

Eerste stop: Haar schoenenafdeling. Ze zegt hierover: ”Mijn schoenen zijn gegroepeerd per designer: Louboutins -YSL- Mcqueen, ze zitten allemaal bij elkaar. Net als één grote familie.” En wij maar blij zijn als we het bedrag bij elkaar hebben voor 1 paar Louboutins. Goed, verschil moet er zijn.

Mariah Carey

Zangeres | Schoenenfreak | Ultieme Diva | 1000 paar schoenen

Mariah is een echte diva en dat zie je ook terug in haar keuze en style qua schoenen. High heels, stiletto’s en pumps domineren haar schoenenkast. Mariah: ”Ik heb zo een 1000 paar schoenen, maar veel daarvan liggen in de opslag”.

In haar huis in Manhattan (oppervlake 1115 m2) liggen haar designermuiltjes keurig gesorteerd in een aparte ruimte (lees: geen kast, maar ruimte). In samenwerking met interieurstylist Mario Buatta ontwierp Mariah haar eigen vloer in haar schoenenkast: een gebleekte houten vloer voorzien van bladgoud. ”Net als Louis Vuitton reiskoffers, wordt naarmate de tijd verstrijkt de vloer alleen nog maar mooier”, aldus Mariah.

Fergie

Zangeres Black Eyed Peas | Shoejunkie | Getrouwd met Josh Duhamel | Slim in style

Fergie begon haar carriere als zangeres bij de Black Eyed Peas, later ging ze solo. Fergie heeft een killer body en dat laat ze maar al te graag zien. In videoclips is ze regelmatig te spotten in sexy niemandalletjes en op premieres hult Fergie zich maar al te graag in korte hotpants afgestyled met een paar killer heels. 

Waar Mariah Carey en Christina Aguilera hele ruimtes reserveren om hun schoenen uit te stallen, doet Fergie dat heel bescheiden. Ze heeft in haar walk-in-closet namelijk twee kasten waarin ze haar schoenen bewaard. De rest is voor kleding, tassen en accessoires. Goede tip ook voor mensen met weinig ruimte. Gebruik je creativiteit bij het indelen van je kast.