Merk Camper onder vuur door seks print op schoenen

De Duitse Bernhard Willhelm ontwierp voor schoenenmerk Camper een collectie waar heel veel ouders in het Vereningd Koninkrijk niet zo blij mee zijn. Het gaat om een paar schoenen waar een wel heel expliciete afbeelding op staat: een koppel dat de liefde bedrijft. 

Te jong

Het Spaanse schoenenmerk dat onder andere winkels in Edinburgh en Glasgow heeft, verkoopt sinds 5 oktober de schoenen op de site en in bepaalde winkels. Vanaf maat 35 kun je voor zo’n €223 euro kun je de schoenen kopen. Groot genoeg voor een kind van 9 jaar… 

Provocatie

Veel ouders zijn het hier niet mee eens en hebben ook furieus gereageerd naar Camper. Op de site van Camper staat het volgende over de Duitse ontwerper: “Willhelm combineerde zijn liefde voor provocatie met Camper’s vrijgevochten houding.” 

Not Smarketing

Woordvoerder Liz Smith vond het geen slimme marketing stunt van Camper. “Vooral als je ze aan kinderen verkoopt. Heel veel ouders zijn hier niet blij mee.” Een bezorgde moeder vond de schoenen ‘buitengewoon levendig’ en kon zich niet voorstellen ‘wat er zou gebeuren als een kind de schoenen zou zien’. 

“De Himalayan shoe is een collectie waar de ontwerper zijn expressie in kwijt kon. De schoenen zijn alleen voor volwassenen” zegt Ruth Coughlan van Camper UK.