Maxima in Natan, Valentino en Jan Taminiau

Eerder voorspelde Shoejunks al wat Maxima tijdens de abdicatie en inhuldiging zou dragen van prins Willem Alexander. In ons artikel van 21 april 2013 voorspelde we al dat Maxima zou kiezen voor Valentino en Natan. En wat bleek? Heel ver zaten we er niet naast!

Maxima in Valentino

Tijdens het afscheidsdiner in het Rijksmuseum op 29 april 2013 droeg Maxima een avondjurk van Valentino. En aangezien de troonswisseling het Rijk 5 miljoen euro kost, ging Maxima op de bespaar toer. Want het is niet de eerste keer dat Maxima in deze Valentino jurk verscheen. Tijdens de 60ste verjaardag van Prins Charles droeg Maxima dezelfde Valentino jurk. Over recyclen gesproken! Toch zag ze er weer beeldig uit. Maxima droeg de rode Valentino jurk in combinatie met collier van Stuart, tiara en een rode clutch. De diamant om haar nek is volgens royalty deskundige Mark van der Linden 40 karaat! De schoenen waren wat moeilijker te spotten, aangezien ze een MAXi-jurk droeg.

Maxima in Natan

Tijdens de inhuldiging maakte Maxima een verrassende keuze. Hoewel wij ervan uitgingen dat ze zou kiezen voor een lange jurk, koos ze voor een modern ontwerp van modehuis Natan. Ook daar zaten wij niet naast! Maxima droeg een kort ontwerp van Natan in een roze poeder kleur net boven de knie. Het Belgische modehuis is favoriet van onze Queen, geen wonder dus dat ze koos voor Natan. De jurk met pofmouwen en een soort grote corsage zal zeker speciaal voor Maxima gemaakt zijn. Vandaar dat de jurk ook niet te vinden is via de website van Natan. De stof heeft Maxima cadeau gekregen van prinses Beatrix. Ze wilde per se iets dragen dat ze had gekregen van haar schoonmoeder. De ontwerper achter Natan, Edouard Vermeulen, heeft het ontwerp voor de jurk samen met Maxima getekend. Ook haar schoenen zijn van het modehuis. Koningin Maxima vindt deze namelijk het meest comfortabel.

Maxima in Jan Taminiau

Wat we niet hadden voorspeld was Maxima’s keuze voor Jan Taminiau tijdens de inhuldiging. Ze droeg een prachtige koningsblauwe jurk gemaakt van flinterdun chiffon. Als een echte koningin had de jurk een korte sleep en een bijbehorende prachtige koningsblauwe cape. Jan Taminiau, de Brabantse ontwerper, was erg vereerd dat hij Maxima’s jurk mocht ontwerpen voor de inhuldiging. ”Voor mij is het een jongensdroom die uitkomt: het mogen kleden van de koningin van Nederland. Ik voel me trots dat ik als Nederlandse ontwerper een bijdrage mag leveren aan dit mooie moment”, aldus Jan Taminiau op zijn Facebook pagina. Hij wilde een statige jurk maken die de lengte nog meer verlengde en waarvan de schouders mooi geaccentueerd werden. Daarin is hij zeker geslaagd, want Maxima zag er uit als een echte koningin. Leuk om te weten: deze jurk is gemaakt in Parijs, in het duurste atelier ter wereld. Hier laten luxe modehuizen als Chanel en Valentino ook hun kleding borduren.