Giuseppe Zanotti

Giuseppe Zanotti komt uit een klein dorpje vlakbij het stadje Fellini gelegen bij  Rimini. Dit stadje staat bekend om vakmanschap en de beste schoenmakers. Zanotti begon zijn carrière als DJ in de jaren ’80. Maar het was zijn passie voor kunst, mode en de voeten van het vrouwelijk schoon die hem  dreef naar het vak van professionele schoenmaker.

Na gewerkt te hebben voor onder andere Christian Dior, Vera Wang en Roberto Cavalli vond Giuseppe dat het tijd werd voor een eigen label in 1993. Tegenwoordig behoort het label tot één van de meest succesvolste schoenenmerken ter wereld.

Zijn eerste boetiek werd geopend  in het jaar 2000 in de hoofdstad van de mode: Milaan. Tegenwoordig zijn er naast New York en Milaan ook winkels in Parijs, Dubai, Moskou en Londen van het succesvolle label.

Style

De creaties van Giuseppe stralen één en al fabulousity uit. Hij noemt zijn ontwerpen style voor je voeten. Studs, kristallen en gecompliceerde bewerkingen zijn kenmerkend voor zijn designs. Door het hoge glamour gehalte zijn Giuseppe’s creaties niet onopvallend gebleven bij de celebs.

Celebs

Sterren als Jennifer Lopez, Beyonce en Kylie Minogue zijn fan en worden regelmatig gespot op zijn designs. Maar ook Kim Kardashian is groot fan. Zowel in het dagelijks leven als op de rode loper paradeert ze geregeld op één van zijn creaties. Ook heeft Giuseppe al een samenwerking met lief Kanye West  achter de rug. Hij ontwierp een aantal limited edition exemplaren voor het label.

Giuseppe Zanotti Sneakers 

Giuseppe Zanotti zette zichzelf pas echt op de kaart met zijn sneakers. Uitermate populair en een megahit onder de massa.  Zijn sneakers gingen als warme broodjes over de toonbank. Ook werden zijn designs veelal nagemaakt door labels in het midden en lager segment. Want designs van Giuseppe staan lijnrecht tegenover goedkoop. Prijzen van de sneakers beginnen vanaf 450 en zijn high heels kunnen oplopen tot > 1000 euro, absoluut geen koopjes dus. Boetiek Paul Warmer beschikt elk seizoen over een groot aanbod aan Giuseppe Zanotti sneakers, maar ook tegenhanger Shoebaloo heeft een deel van de collectie in het assortiment. Zeker de moeite waard dus!