Brian Atwood

Schoenenkoning Brian Atwood begon zijn carrière bij Versace voordat hij zijn eigen label in Milaan lanceerde. Dit voormalig model staat bekend om zijn luxueuze schoenencreaties en vakmanschap met alleen maar “Made in Italy” op de zolen. Tegenwoordig wordt Brain Atwood in één adem genoemd met schoenen designers als Christian Louboutin, Manolo Blahnik en Nicholas Kirkwood. Allemaal helden die doorbraken met hun liefde voor schoenen en passie voor kwaliteit.

Celebs love Brian 

Brian Atwood brak door met de ‘Maniac pump ‘ (zijn trademark) waarbij hij gebruik maakte van gewaagde kleuren en trés chique stoffen. Deze bleven niet onopgemerkt en zijn tegenwoordig favoriet bij A-listers en vele celebs. Tot zijn beroemde aanhangers behoren onder andere Victoria Beckham, Eva Longoria en Lauren Conrad. Maar ook in films blijken de muiltjes van Brian een lust te zijn voor het oog.

Sex and the City

Sarah Jessica Parker en de rest van de Sex and The City cast bewezen dat in SATC 2. Zo werden de Manolo Blahniks in de tweede film verruild voor de killer heels van Brian Atwood. Speciaal voor deze film ontwierp hij de ‘Loca Pump’ die binnen no time was uitverkocht. Dankzij Sex and the City, bekende vrienden en met een beroemde schoonzus – sterrenstyliste Rachel Zoe- aan z’n zij, zijn de high heels van Brian Atwood tegenwoordig een begrip in Hollywood.

Verkooppunten

Creaties van Brian zijn onder andere te koop bij de bekende warenhuizen als Nordstrom , Intermix, Bergdorf Goodman , Neiman Marcus en Saks Fifth Avenue. Online zijn de juweeltjes van Brian te verkrijgen via Net-a-porter, Mytheresa en Yoox. Daarnaast opende Brian Atwood ook zijn eerste eigen flagshipstore aan Madison Avenue in New York.

CV Brian Atwood 

  • Studeerde Fashion design aan het Fashion Institute of Technology in New York.
  • Begon zijn carrière als model (beauty en brains!)
  • In 1996 begonnen als designer Accessoires bij Gianni Versace.
  • Lanceerde in 2001 zijn eigen lijn.
  • Won in 2003 tijdens de Council of Fashion Designers of America (CFDA) de Swarovsky Perry Ellis Award voor beste Accessory Design.
  • In 2007 aangenomen als creatief directeur bij het oeroude Zwitserse Bally
  • Brak begin 2009 door met zijn eigen schoenenlijn.