Jimmy Choo

Het bedrijf Jimmy Choo werd opgericht in 1996 door Tamara Mellon en Jimmy Choo himself. Ze besloten een samenwerking aan te gaan en bundelden hun krachten. Het resultaat: een megasucces in modeland en geliefd bij A-list celebs en Fashionjunks.

Tamara Mellon 

Het begon allemaal met Tamara Mellon, Editor bij de Britse Vogue en verantwoordelijk voor de accessoires van het bekende modeblad.  Tijdens haar carrière als Accessoires Editor bij de Britse Vogue ontdekte Tamara dat ze schoenen miste die stonden voor luxe en style in combinatie met goede kwaliteit. 

Elegantie & Luxe

Ze benaderde schoenenmaker Jimmy Choo en vertelde hem over haar visie en ideeën voor een schoenenmerk. Een schoenenmerk dat stond voor style, elegantie en luxe, maar waarvan de schoenen tegelijkertijd wel comfortabel zaten. 

Jimmy Choo

Jimmy Choo, een getalenteerde schoenmaker uit Londen had al een kleinschalige naamsbekendheid opgebouwd onder de Londense jetset, met prinses Diana als fan. Zijn kleine atelier was gevestigd in het oosten van Londen.

Perfecte Match!

Nadat duidelijk werd dat Jimmy Choo en Tamara Mellon veel voor elkaar konden betekenen, sloegen ze de handen in één. Dit bleek een perfecte match en zo werd in 1996 het bedrijf Jimmy Choo Ltd opgericht. Met zijn oog voor vakmanschap en haar talent voor style en mode bleek dit dé combinatie te zijn die zorgde voor wereldwijd succes. 

Sex and the City

Al snel werden de creaties van Jimmy Choo gespot op red- carpet evenementen. Maar ook in de grote mode magazines als Vogue en Elle waren de muiltjes van Jimmy Choo regelmatig te bewonderen. Maar het bleef niet alleen bij rode lopers en modemagazines. Ook in filmland werd Jimmy Choo opgemerkt en maakte zijn debuut in de serie Sex and the City. Hierdoor werden de muitjes in één klap wereldberoemd en maakte het grote publiek voor het eerst kennis met de liefde van Carrie voor Jimmy Choo. 

Sandra Choi

Tot 2001 stond Jimmy Choo zelf nog aan het hoofd van elke collectie. Daarna verkocht hij zijn aandelen van het bedrijf. Tegenwoordig vervult zijn nichtje Sandra Choi de rol van Creative Director en houdt Jimmy Choo zich voornamelijk bezig met de luxe lijn van het merk. 

Over Jimmy Choo

  • Het bedrijf Jimmy Choo werd opgericht in 1996. 
  • Samenwerkingen met onder andere Hunter en UGGS. 
  • In mei 2012 opende Jimmy Choo zijn eerste winkel in Nederland aan de PC Hooftstraat 62.  
  • De echte naam van Jimmy Choo is eigenlijk Jimmy Chow, maar de archivaris vulde zijn naam verkeerd in op het geboortecertificaat. 
  • Het merk saat voor style, elegantie en ultieme luxe in de modewereld.