Fashion trends 2013: de roaring twenties

The Great Gatsby is nu te zien in de bioscoop. Een liefdesverhaal uit de roerige jaren ’20 met een hoog fashion gehalte. Denk mooie kleding, schoenen, sieraden en accessoires. Deze film, met in de hoofdrol Leo DiCaprio en Carey Mulligan, zorgt voor een ware fashionhype en is inmiddels doorgedrongen tot de rekken van modeketens als New Look, Primark en River Island. De schappen hangen vol met prachtige en elegante items die geïnspireerd zijn op deze tijd. De roaring twenties een tijdperk met veel franjes, Mary Jane shoes, pailletten en stenen. We love it!

Mary Jane pumps

De roaring twenties is een tijdperk waar glitter & glamour en over the top outfits centraal stonden. Denk aan franjejurken, glinsterende maxijurken, tops bezaaid met stenen,  statement sieraden en diademen. Maar ook de Mary Jane pumps zijn afkomstig uit deze chique en elegante tijd. Mary Jane pumps worden gekenmerkt door een enkelbandje die je enkels op z’n plaats houden. Ideaal tijdens een avondje dansen of tijdens een drukke shopdag! Bij onder andere Sacha, Van Haren en River Island zijn deze roerige jaren ’20 shoes te koop. Online kan je een kijkje nemen bij Asos en Nelly.

Fashion trends 2013: de roaring twenties. Lees hier alles over de roaring twenties en andere fashion trends van 2013. Ontdek alle fashion trends hier!

Prada

Voor The Great Gatsby werd niemand minder dan Miucca Prada gevraagd voor het designen van de kostuums. Ook hoofdrolspeelster Carey is groot fan van Prada en trouwde zelfs in één van haar ontwerpen. Het is overigens niet de eerste keer voor Miucca dat ze kostuums ontwerpt voor een film van regisseur Baz Luhrmann. Voor de film Romeo + Julliet uit 1996 werkten de twee ook al samen. 

Hoofdfoto: unsplash.com