Christian Louboutin

Vrouwen zijn geobsedeerd door zijn pumps. Style iconen als Victoria Beckham en Kim Kardashian hebben deze truc al uitgevonden en zijn op elke rode loper te spotten op een paar Loubs. Maar hoe leer je jezelf lopen op schoenen van 12 cm of hoger. De schoenenkoning legt het uit. 

Kenmerken Louboutins

De rode zool en de teendecolleté zijn kenmerkend voor de schoenen van Louboutin. Zijn schoenen doen je benen langer en slanker lijken door de combinatie met de teendecolleté en de hakhoogte. Een mooi gevormd silhouet en een elegante houding van het lichaam is het resultaat en mannen zijn gek op de rode zolen, aldus Louboutin. De legendarische rode zolen van Louboutin worden in Parijs gezet door meester schoenmaker Minuit moins 7 (10, Passage Véro-Dodat, eerste arrondissement) 

Comfort

Volgens Louboutin is de hoogte van de hak en het smalle middenstuk onder de holte van de voet bepalend voor het comfort. Als het middenstuk hoger is dan 8 cm dan wordt het oncomfortabel. Vroeger in de jaren ’50 had de vorm van het middenstuk van pumps een rechte lijn waardoor het gewicht op de voorvoet drukte. Dit werd als pijnlijk ervaren ondanks een kortere hakhoogte. Tegenwoordig is het middenstuk van de schoen veel beter gevormd, wat leidt tot een beter en comfortabeler gevoel. 

De juiste maat

Een ander criteria dat volgens Louboutin belangrijk is bij het dragen van zijn pumps is het kiezen van de juiste maat. Vrouwen zijn vaak geneigd een halve maat kleiner te kopen met het oog om ze uit te lopen. In plaats daarvan is het verstandiger om een halve maat groter te kopen en er een dun inlegzooltje in te leggen. Wat betreft schoenmaterialen is het handig om te weten dat leer een beetje uitloopt. Maar dat geldt niet voor zijde en satijn, ook lak is niet een materiaal soort dat snel zal uitlopen.  
Verder  kan een maat 40 een hogere hak beter aan dan een schoenmaatje 36, omdat bij een grotere voet het gewicht beter verspreid wordt. Dit geldt ook voor het middenstuk van de schoen: een grotere maat zorgt voor een comfortabeler gevoel bij het lopen. 

Tips van Louboutin: 

• Geen haast! Accepteer dat je nu eenmaal langzamer loopt op hoge hakken dan op platte schoenen. 
• Trainen: trap op, trap af op je killer heels. Op een platte vloer is daarna alles veel makkelijker!
• Gebruik talk en crème tegen het opwarmen van de huid. Zo voorkom je zwelling van de voeten. Zere voeten? Gebruik een zak ijs, trucje van ballerina’s!
• Loop regelmatig op verschillende hakhoogtes. Teveel lopen op hoge hakken lopen verkort de achillespees. 
 
Ook rode zolen á la Louboutin?  Dat kan!
In Amsterdam kan je een paar vergelijkbare rode zolen laten aanbrengen door top schoenmaker Nils Kalf (Eerste Tuindwarsstraat 2A of www.nilskalf.nl )