Charlotte Olympia

Schoenenkoningin Charlotte Olympia Dellal: een fashionista  met een sterke liefde voor de jaren ’40. Deze half-Braziliaanse en half Engelse ontwerpster is het brein achter het succesvolle schoenenlabel Charlotte Olympia. Haar schoenen worden wereldwijd verkocht en sieren regelmatig de catwalk en modemagazines.

Charlotte Olympia 

Ze studeerde net als top shoedesigner Nicholas Kirkwood aan Cordwainers. ‘’Ik ben dol op wat Charlotte allemaal doet. Soms hebben we dezelfde klant, maar het is een hevige concurrentie maar wel een vriendschappelijke’’, aldus Nicholas. 

In eerste instantie was het niet de bedoeling om schoenen te gaan ontwerpen, maar tijdens haar opleiding kwam ze erachter dat schoenen haar beter lagen dan kleding. En met succes, want tegenwoordig zijn de designs van Charlotte een megahit en behoort ze tot de top naast onder andere Louboutin & Jimmy Choo.

Take it easy

Over haar succes zegt ze dat de focus altijd ligt op iets niet snel willen doen. Groeien, maar consistent en op een natuurlijk manier.  Ze opende een winkel in het Londense Mayfair.  Een risico, maar hierna ging het snel. Naast deze shop zijn haar creaties ook gewild in de rest van de wereld. Zo heeft ze tegenwoordig verkooppunten in New York bij Bergdorf Goodman en liggen haar muiltjes ook bij Selfridges in Londen.

Fashion week

De muiltjes van Charlotte Olympia waren ook een hit op de Londense Fashion Week en werden regelmatig gespot op de catwalk. Tegenwoordig zijn haar designs te bewonderen in de modebladen en paraderen vele celebs op haar creaties.

Style

Kenmerkend voor haar ontwerpen zijn de torenhoge hakken, felle kleuren, uitgesproken dierenprints en de verwijzing naar de glamour van de jaren ’40. Maar als je Charlotte ziet begrijp je meteen waar die liefde voor de jaren ’40 vandaan komt: met haar rode lippenstift en golvende haar belichaamt ze het beeld van de klassieke glamour vrouw uit die tijd.

Alles over style, mode en fashion: Charlotte Olympia. Lees hier alles over Charlotte Olympia en haar kijk op mode en fashion. Ontdek hier haar style!

Haar inspiratiebron is haar oma: een extreem chique en glamour vrouw. Volgens Charlotte zijn er steeds minder vrouwen die zich op deze manier kleden en presenteren, wat in de jaren ’40 juist ontzettend belangrijk was. ‘That old school glamour in a modern way’, aldus Charlotte.

Liefde voor schoenen 

Net als vele andere celebs, heeft Charlotte een kast vol met schoenen. Ze zegt zelf altijd gek geweest te zijn op schoenen ‘’just like every girl’’. Zelf zegt De 31-jarige designer alleen haar eigen ontwerpen te dragen. De monster maat is haar eigen maat. ‘’Mocht er een paar zijn die ik niet voor mezelf heb besteld, dan heb ik altijd nog de sample size’’. 

Alles over style, mode en fashion: Charlotte Olympia. Lees hier alles over Charlotte Olympia en haar kijk op mode en fashion. Ontdek hier haar style!

Nederland

De Charlotte Olympia hype heeft zowaar ook ons kleine kikkerlandje bereikt en brengt een hoog gehalte aan Old-Hollywood glamour met zich mee. Zo zijn sterrenstyliste Danie Bles en Sylvie Meis fan en worden op rode loper events regelmatig CO pumps gespot. Ook benieuwd naar deze muiltjes? In Nederland verkoopt high end schoenenwinkel Shoebaloo de lijn van Charlotte Olympia. Onder andere iconische high heels met prachtig silhouette en ballerina’s behoren tot de collectie. Bijvoorbeeld de ‘Priscilla heel’ met een hak van 15 cm en de kenmerkende plateau hak.