Luxury for less voor de echte fashionista!

Door de crisis kan het zijn dan je gedwongen bent te gaan consuminderen. Toch heeft het ene nadeel gelukkig ook weer zijn voordeel. Je wordt namelijk gedwongen om creatief te zijn! Dus wil je graag zo blijven leven als je nu doet en wil je de schoenen blijven kopen die je altijd al kocht? Zie hier een aantal trucs voor een glamour lifestyle for less!

Koop je schoenen in de sale! 

Houd je al een tijdje dat ene paar schoenen in de gaten  die je gewoon moet hebben? Zorg er dan voor dat je op de hoogte bent van de uitverkoop. Probeer een praatje aan te knopen met de verkopers en probeer te peilen wanneer de uitverkoop van start gaat. Zo is de kans groot dat je een van de eersten bent en je droompaar schoenen toch nog tegen een goede prijs op de kop tikt.

Onderhandel als een echte zakenvrouw

Hiervoor hoef je je niet te schamen, het zegt juist iets over je kwaliteiten als echte zakenvrouw. Probeer een leuk gesprek aan te knopen met de verkoper en kijk waar het mogelijk is om korting te krijgen. Vaak richting het uitverkoop seizoen en  als er zijn nog veel maten over van een bepaald model, is de kans groot dat je al korting kan krijgen. Welllicht geen uitverkoopprijs, maar alle beetjes helpen als je niet kan wachten!

Fashion miskopen 

Heb je te maken met een fashion failure of een miskoop? Ruil dan online of met je vriendinnen. Zet op websites als Marktplaats en Ebay jouw miskopen te koop. Misschien dat je er iemand blij mee kan maken. Je weet wat ze immers zeggen: ‘’ Another’s man trash is another man’s treasure’’. Gaat het om designer items? Dan kan je deze het beste te koop zetten op Designer- Vintage.com. Deze website is te vergelijken met een luxe Marktplaats met alleen maar originele fashion! Nep komt hier dus niet in.

Ruilfeestjes

Naast items online te koop aanbieden, kan je ook gezellige ruilfeestjes organiseren. Maak er een gezellige avond van met vriendinnen en organiseer een echte ruilparty. Vraag of al jouw vriendinnen hun kast willen opruimen en alles wat ze niet meer dragen wordt dan geruild op jouw feestje. In Amsterdam en andere grote steden zijn dit soort feestjes al langer populair. Want twee keer in dezelfde outfit aankomen? Dat kan echt niet meer!

Klein maatje? 

Heb je een klein schoenmaatje? Dan is de kans groot dat je kan shoppen op de kinderafdeling. Het leuke hiervan is dat dit ontzettend scheelt in de portemonnee  Neem bijvoorbeeld Uggs die relatief groot uitvallen. Misschien heb je het geluk dat je past in een kindermaat!