Louboutin wint rechtszaak tegen Van Haren

Schoenenketen Van Haren heeft de rechtzaak over het gebruik van rode zolen verloren tegen luxe label Louboutin. Van Haren mag geen blauwe of zwarte schoenen verkopen die voorzien zijn van een rode zool. Pumps uit de collectie van Halle Berry voor Van Haren lijken teveel op die van Louboutin, oordeelt de rechtbank donderdag in Den Haag.

Louboutin vs. Van Haren

De rode zolen zijn kenmerkend voor de schoenen van Louboutin. Louboutin liet deze als handelsmerk vastleggen. Christian Louboutin was de eerste die 20 jaar geleden het idee bedacht om te gaan werken met rode zolen op schoenen. Daarom eist Louboutin dat Van Haren stopt met de verkoop van de pumps voorzien van de rode zool. Gisteren gaf de rechter Louboutin gelijk en daarom mag Van Haren geen zwarte of blauwe pumps meer verkopen die een rode zool hebben. De rode pumps voorzien van rode zool uit de Halle Berry collectie mogen nog wel verkocht worden.

Boete

Als Van Haren zich niet houdt aan de uitspraak van de rechter dan kan de Nederlandse schoenenketen een boete krijgen van 20.000 euro per dag of 500 euro per verkocht paar schoenen. Dit omdat je voor een paar Louboutins honderden euro’s moet neertellen en voor een paar Van Haren pumps slechts 40 euro.

Yves Saint Laurent

In 2011 sleepte Louboutin het luxe merk Yves Saint Laurent voor de rechter om het gebruik van de rode zool. Deze zaak verloor Yves Saint Laurent overigens. Van Haren gaat wel in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter.