Stijlicoon koningin Beatrix

Op 30 april is het eindelijk zover. Prins Willem-Alexander zal dan eindelijk het stokje overnemen van zijn moeder. Na 33 jaar zal onze koningin Beatrix dan eindelijk een stapje terug doen en het rustiger aan gaan doen. Toch heeft onze Bea door de jaren heen -naast het zijn van een goede koningin- ook laten zien dat ze gevoel heeft voor stijl. In 2013 zien we namelijk een aantal typische items voorbijkomen met een hoog Beatrix gehalte. Gaat ze dan toch als stijlicoon de boeken in?

Beatrix en haar gevoel voor stijl

Met haar kenmerkende kapsel en volumineuze  hoeden wist ze allang een mode statement te maken die anno 2013 ook op de catwalk van Prada, Celine en Miu Miu zijn te spotten. Ook op het gebied van schoenen weet Beatrix het allang: kitten heels zijn hot!  

Beatrix en kitten heels

Van hier naar daar op hoge hakken is een echte no go en onze koningin, ze gaat namelijk liever voor een laag hakje. Zal het aan de troonswisseling liggen of is het puur toeval? Want één van de schoenen trends van het moment is namelijk de kitten heel. Een elegant hakje van 5 cm waar je het langer op vol houdt vergeleken met high heels á la Louboutin. En er daarnaast toch voor zorgt dat je stijlvol voor de dag komt. Onder andere gespot bij designers als Louis Vuitton, Bally, Emporio Armani en Salvatore Ferragamo. Maar trend of geen trend, onze koningin wandelt al jaren op deze stijlvolle hakken. Dat noemen we nou stylish & slim tegelijk!

Chanel & Beatrix 

Misschien is het je nooit opgevallen, maar als er iemand een tassen collectie heeft waar je U tegen zegt dan is het die van onze koningin wel. Ze bezit namelijk diverse tassen van high end fashionable merken als Fendi & Chanel. Tassen die eigenlijk nooit out of fashion zijn en die in één adem genoemd kunnen worden met tijdloze klasse. En als er iemand over dat laatste beschikt dan is het onze koningin wel!

In de stijl van Beatrix:

  • Grote hoeden
  • Volumineus kapsel
  • Kitten heels
  • Royale capes
  • Designer tassen van onder andere Chanel & Fendi
  • Custom made mouwen 

Foto: Unsplash.com