Must see: The September Issue

De september editie uit 2007 van de Amerikaanse Vogue – ook wel de ‘Fashion Bible’ genoemd- woog met 840 bladzijden meer dan 2 kilo. De september nummers van de modebladen zijn de belangrijkste edities van het jaar. Hierin wordt alles wat er maar ook belangrijk is op het gebied van mode uitvoerig besproken.  Om dit in kaart te brengen kreeg filmmaker R.J. Cutler als eerste en enige toestemming om niemand minder dan Anna Winour te volgen achter de schermen bij het maken van The September Issue. Een boeiende en inspirerende documentaire: een echte must see als mode je passie is.

The September Issue 

In de documentaire The September Issue krijg je een kijkje achter de schermen bij ’s werelds bekendste modetijdschrift. Hierin zie je Anna Wintour in aanloop naar de lancering van het jaarlijkse september nummer van Vogue. Hoewel de meesten mode maar iets oppervlakkigs vinden, komt er veel bij kijken tijdens het samenstellen van dé belangrijkste editie van het jaar. The September Issue benadrukt het harde werken, de tijd en moeite die nodig is voor de totstandkoming van de legendarische Vogue editie. Ook zien we former model turned creative director Grace Coddington, de enige persoon die Anna Wintour durft tegen te spreken en tegen de Queen of Vogue is opgewassen. Daarnaast zien we vele bekende en invloedrijke mensen uit de mode industrie voorbijkomen. Denk aan namen als Karl Lagerfeld, Jean-Paul Gaultier en John Galliano. Allen die wat voorstellen in een wereld waarin alles om mode draait.

Anna Wintour

The Devil wears Prada, een film met een knipoog naar Anna Wintour als baas. De meeste beven onder het bewind van Anna, maar toch staan er duizenden fashionlovers in de rij om ook maar een dag te werken voor dé hoofdredactrice.  De recensies van The September Issue zijn in ieder geval lovend. Misschien dat de meest gehate modevrouw toch nog wat credits krijgt voor haar verdiensten na het zien van deze inspirerende documentaire. Anna Wintour, een vrouw die bekend staat om haar bikkelharde manier van werken én leiderschap, maar met een uitzonderlijk gevoel mode en stijl.