London Fashion Week 2015 is weer begonnen

Het is weer zover. Die bruisende stad aan de overkant van het kanaal staat weer bomvol van de mode, celebs en designers. Jazeker, het is weer London Fashion Week! Natuurlijk een van de grootste mode-evenementen van het jaar. Wat staat er nog op de planning en wie zullen we nog allemaal tegenkomen?

Chique meets punk

De collecties die geshowd worden in Londen zijn ruwweg in twee categorieën te verdelen: chique of alternatief. Net zoals de inwoners van Londen zelf, zijn er types die weglopen met de typisch Engelse degelijkheid van Burberry maar ook met de wilde, creatieve uitspattingen van Vivienne Westwood.

Wie zijn er?

Naast typisch Engelse modejournalisten als Suzy Menkes en Hilary Alexander zullen ook andere internationale modebladen in de Britse hoofdstad te vinden zijn. Op het gebied van celebs zijn er vooral veel Engelse modemeisjes en Britse it-girls te vinden. Denk: Alexa Chung, Jourdan Dunn, Kate Moss, Cara Delevingne, Naomi Campbell en Erin O’Connor.

Tikje rebels

De London Fashion Week staat bekend als een van de meest rebelse edities van de wereldwijde modeweken. Wat er al allemaal gebeurd is in die paar dagen dat het bezig is? Genoeg designers gingen niet voor professionele modellen maar trokken meisjes van straat, designer Molly Goddard liet haar modellen geen catwalk lopen maar liet ze een naakte man schilderen. En de streetstyle fotografen worden wild van alle uitbundig uitgedoste types op straat.

Tekst Max Herlings

Foto: pixabay/Kaz