Styling tips: welke mode accessoires passen bij jou?

Net als kleding zijn accessoires net zo belangrijk voor je outfit. Ze kunnen je upgraden maar ook downgraden. Bovendien zijn mode accessoires niet aan trends onderhevig, mits je de juiste kiest. Benieuwd waar je op moet letten tijdens het shoppen voor de juiste accessoires? Lees dan even verder.

Sieraden

Wil je opvallen in de massa of gewoon een big fashion statement maken? Dan zijn sieraden key voor je outfit. Denk bijvoorbeeld aan een LBD in combinatie met een grote ketting. Dames die klein van stuk zijn moeten wel rekening houden met niet al te grote sieraden. Alles moet in proportie zijn dus ook de keuze voor sieraden. Ook kunnen sommige sieraden een korte vrouw langer doen lijken. Draag bijvoorbeeld een lange halsketting in plaats van een choker model.

High heels? Niet altijd.

Je zou denken dat kleine vrouwen de hoogste hakken moeten dragen om zichzelf langer te laten lijken. Toch is niets minder waar. Als je als korte vrouw té hoge hakken draagt, oog je instabiel. Niet mooi en flatterend dus. Ga dus voor een hakhoogte die bij je past en waar je je comfortbal op voelt.

Tassen

Bij de selectie van een handtas moet je rekening houden met de grootte en je lichaamsbouw. Stel je bent heel petite gebouwd, dan is een hele grote tas niet in proportie met je figuur. Dit kan er dan snel zwaar uitzien. Let hier dus op! Een medium grootte staat bijvoorbeeld veel chiquer.

Draag een hoed

Als je klein van stuk bent is een hoed ideaal om een statement mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan Kim Kardashian die vaak met hoeden wordt gespot. Met slechts 1.56 weet ze toch op te vallen! Ook staan hoeden elegant en vrouwelijk. Denk bijvoorbeeld aan Brigitte Bardot en onze koningin Maxima.