Britse vrouwen dragen hoogste hakken vergeleken met andere Europese vrouwen.

Volgens recent onderzoek van het cosmetica bedrijf Compeed dat met name producten voor gezonde voeten maakt dragen Britse vrouwen de hoogste hakken in Europa. Had je dat verwacht? Nee? Zat je misschien te denken aan Italiaanse of Oost Europese vrouwen? Nou die komen helemaal niet in de top vijf voor. Dat is best shocking. In het voetspoor (letterlijk) van stiletto dragende beroemdheden als Victoria Beckham en Cheryl Cole, lopen de meeste Britse vrouwen nu wankelend rond op een gemiddelde hakhoogte van 8.4 centimeter.

8.4 centimeter

Met een gemiddelde van 3.3-inch (8.4 cm) toren Britse vrouwen boven de Europese Unie uit met de señoritas uit Spanje op de tweede plaats met een gemiddelde hakhoogte van 3,2-inch (8.1 cm) Denemarken staat op de derde plaats met een hak hoogte van 3-inch (7.6 cm)  en Duitsland op 4 met een hoogte van 2,7-inch (6.9 cm)  terwijl de eeuwig chique vrouwen in Frankrijk blij zijn om in de sloppenwijk rond te lopen in een kitten heel of een flat met een gemiddelde hoogte van 2,4-inch (6.1 cm) . Een verassende uitkomst wat ons betreft. Maar het onderzoek komt precies op het moment dat uit ander onderzoek blijkt dat Britse vrouwen nu een van de kortste van Europa zijn, met een gemiddelde van 163cm in de leeftijdscategorie 18 – tot 29 jaar.

Britse vrouwen dragen hoogste hakken vergeleken met andere Europese vrouwen. Lees alles over de schoenen en hakhoogte van vrouwen hier. Ontdek nu!

Binnen Groot Britanie zijn ook weer verschillen.

 

Lange vrouwen zijn zelfverzekerder

Psychologe Emma Kenny licht de bevindingen toe: “Een lange vrouw wordt beschouwd als assertiever, zelfverzekerder, rijker, capabeler, succesvoler, onafhankelijker en zelfs intelligenter dan vrouwen die korter zijn. Britse vrouwen zijn ambitieus en als een paar van zes centimeter hoge hakken hun carrièreperspectieven verhoogt, zullen ze ze dragen. “

 

Verder onderzoek

Het zou interessant zijn om uit te zoeken waar de Amerikaanse vrouwen staan ​​in vergelijking met hun Europese concurrenten. Of wat dacht je van vrouwen in het Midden-Oosten, die houden namelijk ook van flink hoge hakken. Geven ze de voorkeur aan de stijl van de Britten of de Fransen?