Killer heels van Iris van Herpen

Deze killer heels van Iris van Herpen in samenwerking met United Nude is misschien wel één van de meest gevaarlijke hakken die ooit gemaakt zijn. Denk vlijmscherpe tanden en een hakhoogte waar je je leven niet zeker van bent als je de schoenen aantrekt!

De ‘’Fang’’ – dat lange puntige tand betekent- schoenen van Iris zijn ook niet zomaar gemaakt. Ze zijn namelijk ontworpen voor de Chambre Syndicale de la Haute Couture in Parijs. Elke schoen is voorzien van 10 extreem lange tanden en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.  Hoewel er aan de lopende band schoenen worden gemaakt, was het maken van de Fang niet zo eenvoudig als het lijkt. Het creëren van de hoektanden is namelijk een langdurig proces, waarbij elke ‘’Fang’’ gemaakt is met behulp van kunststofvezel en glasvezel. Deze twee worden met elkaar gemixt en worden vermengd in een langzaam gietproces. En dat hard werken wordt beloond is waar! Want het publiek was laaiend enthousiast over deze killer heels. Tijdens de catwalk show in Parijs waren de kritieken lovend. Of de schoenen werkelijk in productie worden genomen is nog niet duidelijk.

Killer heels van Iris van Herpen en United Nude. Bekijk hier de Killer heels van Iris van Herpen en United Nude en lees er alles over. Ontdek ’t hier!

United Nude

Het is overigens niet de eerste keer dat Iris van Herpen een samenwerking aangaat met architectonisch schoenenlabel United Nude. Eerder werkten de twee al samen aan een Limited Edition collectie. Benieuwd? Bekijk de designs op United Nude!