Copycat: H&M vs. Gianvito Rossi pumps

Dat H&M veel inspiratie zoekt bij de luxere designermerken blijkt ook maar weer uit deze pumps met kant. Laatst vonden we ook al een paar high heels van de H&M die wel heel erg op een paar van Chloé leken. En vandaag is Gianvito Rossi ‘de pineut’.

H&M

We love lace! En zijn dus ook dol op deze schoenen van de H&M. De pumps hebben een beetje een golf-vormige afwerking en bestaan uit kant en een imitatiesuède rand. De hak van de schoen is 10cm en dus een redelijke hoge hak. Gelukkig ziet de hak er wel stevig uit en ook is hij niet héél smal. De binnenkant van de schoen bestaat uit leer terwijl de buitenzool van rubber is. De prijs? €39,99.

Copycat: H&M vs.Gianvito Rossi pumps. Alles over de H&M pumps en die van modelabel en schoenenmerk Gianvito Rossi pumps. Bekijk hier.

Gianvito Rossi

Ook de schoenen van het beroemde merk Gianvito Rossi hebben een overvloed aan kant. De hak is 10 cm hoog en dunner dan die van de H&M, kans op verzwikte enkels is bij deze schoen dus misschien iets groter. De zwarte rand op deze schoen is gemaakt van echt suède. De twee randen komen voor op de pump samen in een v-vorm, net als de neus van de pump zelf! De pumps kosten €595.

Copycat: H&M vs.Gianvito Rossi pumps. Alles over de H&M pumps en die van modelabel en schoenenmerk Gianvito Rossi pumps. Bekijk hier.

Verschillen

De schoenen lijken niet precies op elkaar, maar er zijn wel een paar gelijkenissen te vinden. Zo hebben beide schoenen een zwart suède randje, de ene aan de onderkant (H&M) en de andere aan de bovenkant (Gianvito Rossi). Wat wel hetzelfde is, is de hakhoogte -allebei 10cm hoog- een mooi gemiddelde hakhoogte. Beide pumps zijn erg classy en hebben een pointed toe, iets wat je heel vaak ziet! Mooi voor onder een little black dress, maar ook erg mooi voor onder een pantalon of juist onder een wat stoerdere broek.

Tekst Karlijn van Mil