iPhone schoenen ontworpen met een 3D printer

Jawel, het kon niet lang meer duren….een schoen voor de iPhone en dan ook nog uit een 3D printer! Het is ontwikkeld door het Amsterdamse 3D-print bedrijf Freedom of Creation. De ontwerper Alan Nguyen ontwierp deze schoen vorig jaar al en gaf het de naam iPhone Mashup Shoe. Een echte must see voor de echte schoenenliefhebber!

Iphone

De door Alan ontworpen schoen is geprint in een maat 37 en dus niet voor iedereen interessant. Ze blijken behoorlijk comfortabel te zijn en handig ook nog eens want de iPhone kan makkelijk meegenomen worden. Heb je geen zakken of een tas waar je je telefoon in kan doen, dan draag je hem gewoon op je enkels. Hoe cool is dat! Het ontwerp van het hoesje van de iPhone is overgenomen van FreshFiber waar je het hoesje ook zonder schoen kunt kopen.

Kleuren

Wij hebben de 3D geprinte schoen in het geel, rood, blauw en azuur gezien, maar hij is ongetwijfeld in meer kleuren te verkrijgen. Als je een paar in de kast wilt hebben is het misschien een idee om contact op te nemen met de ontwerper die inmiddels ook bekend is van de ‘Adizero F50 miCoach schoen met brains’ voor Adidas.

3D print

Dit iPhone ontwerp werd vorig jaar al door Alan tentoongesteld op de Milaan Design Week en Maison et Objet in Parijs. Onlangs kreeg de schoen veel aandacht in London tijdens de lancering van Print Shift, een on-demand tijdschrift voor 3D printing.

Project

De ontwerper zegt over zijn creaties dat hij het maken ervan heeft ervaren als een super leuk project. Door dit project is hij erachter gekomen wat de mogelijkheden zijn als je Kunst, Mode en Product Ontwerp met elkaar mixet in een 3D printer. Wij vinden de uitkomst hiervan in ieder geval een top prestatie, up to date en origineel!